26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01

El Penedès dóna llum verda a l’ampliació del centre logístic d’Aldi a Masquefa

La cadena de supermercats confirma que preveu ampliar les seves instal·lacions, però puntualitza que de moment el projecte només inclou la parcel·la on ja opera
Aldi

La comissió territorial d’Urbanisme del Penedès (Barcelona) ha fet una modificació puntual del seu pla general d’ordenació per permetre l’ampliació de les actuals instal·lacions logístiques d’Aldi a Masquefa (Anoia). Els terrenys objecte de la modificació ocupen una superfície d’117.792 metres quadrats i s’ubiquen al Sud del terme municipal, entre el polígon industrial El Clot del Xarel·lo i la zona industrial situada als voltants de la carretera BV-2249, en el municipi de Sant Llorenç d’Hortons. No obstant això, des d’Aldi han puntualitzat que, tot i que sí que preveuen ampliar instal·lacions en el seu centre de Masquefa, de moment els plans només inclouen la parcel·la en la qual ja operava. Tot i això, la cadena de supermercats no descarta una futura ampliació que inclogui els terrenys citats per la Generalitat de Catalunya en el seu comunicat.

De portar-se a terme aquesta actuació en els terrenys adjacents, la cadena de supermercats ocuparà una superfície que actualment es destina a cultius de secà i sòl erm. “L’aprovació final fa possible ampliar les instal·lacions el centre logístic, definint un nou sector de sòl urbanitzable per al desenvolupament industrial de 115.000 metres quadrats de superfície”, ha assenyalat la Generalitat de Catalunya.

Els terrenys s’ubiquen entre el polígon industrial El Clot del Xarnel·lo i la zona industrial propera a la carretera BV-2249

Aldi va tancar l’exercici del 2019 amb l’obertura de tres noves botigues a Barcelona, de manera que va sumar un total de 41 supermercats a la província catalana. Per al present exercici, preveu l’obertura d’una vintena d’establiments addicionals per tota la geografia espanyola, el 30% d’ells a Catalunya. “Durant els propers anys, portarem a terme un fort pla d’expansió a Espanya”, ha avançant el responsable d’Expansió de la companyia, Federico Hens. “Per a aquest any, el nostre principal objectiu és seguir apropant-nos encara més als nostres clients”.

En el segon semestre de l’any, la cadena alemanya de supermercats preveu la contractació de més de 600 professionals a Espanya. D’aquests, el 31% es concentrarà a Catalunya i Balears. Per categoria professional, del total d’Espanya, el 8% de les contractacions correspondran a la logística, amb 47 nous llocs de treball.