25 de septiembre de 2020 | Actualizado 18:14
Autoritat Portuària de Tarragona

El moll de Balears del port de Tarragona pren forma amb la col·locació del primer caixó

Aquesta primera operativa, que s'ha desenvolupat durant més de sis hores, ha estat d’una complexitat major al ser el fonament inicial del nou moll

El primer dels 11 caixons que conformaran el moll de Balears del port de Tarragona ja s’ha col·locat en la seva posició. “Aquesta primera operativa ha estat d’una complexitat major al ser el fonament inicial i no tindre cap referència prèvia”, ha explicat l’Autoritat Portuària de Tarragona. La col·locació, que s’ha desenvolupat en una operativa de més de sis hores, ha estat possible després de comprovar que la fase anterior, la d’enrasat, estava finalitzada correctament.

Aquests fonaments de formigó o caixons es col·loquen damunt del material d’escullera de la base una vegada la banqueta de fonamentació i la grava d’enrasat han estat verificades, han assenyalat des de l’autoritat portuària. Una vegada fabricats, els caixons queden atracats prop del moll de Catalunya, mentre acabaven d’adquirir resistència i es col·loquen les mesures de seguretat pertinents per al moment de la seva instal·lació.

“La producció de caixons en el dic flotant ‘Mar del Aneto’ ja ha agafat velocitat de creuer i ha completat la construcció del tercer caixó”. L’autoritat portuària ha afegit que “la construcció de caixons ha superat el 25%, amb un ritme aproximat d’un per setmana”. En total, es fabricaran 11 unitats de 41,05 metres d’eslora, 16,75 de manga i 21,30 d’alt. El pes d’un caixó buit és superior als 7,2 milions de tones, mentre que ple se situarà en els 33,4 milions de tones.

Les obres de construcció del moll de Balears es troben ja en la quarta fase, d’un total de deu. “L’actual avança en paral·lel amb algunes de les anteriors, com la pròpia fabricació de caixons i la col·locació de material des del gánguil provinent de la pedrera de Vallcarca“, han reconegut des de l’entitat portuària.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics