24 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:39

El port de Barcelona compleix amb el programa Lean & Green de reducció d’emissions

La infraestructura catalana ha obtingut la certificació després d'assumir el compromís de reduir el 20% les seves emissions de CO? en cinc anys
El port ha renovat part de la seva flota amb vehicles elèctrics | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha rebut el premi de la iniciativa Lean & Green, impulsada per l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (Aecoc), per comprometre’s a reduir el 20% les emissions de CO? en un termini de cinc anys. La infraestructura catalana es va adherir a aquest programa el mes de juliol passat amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels processos logístics en l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle.

La consultora Ernst & Young ha estat l’encarregada de certificar que la infraestructura portuària ha aconseguit l’objectiu de reducció de les emissions de CO? fixat en el període establert. Per a això, ha utilitzat com a indicador de referència la petjada de carboni del port català i la consecució del pla d’acció establert conjuntament amb Aecoc. Des de 2016, el recinte portuari català ha posat en marxa diverses mesures de reducció “que compleixen amb els requisits de sostenibilitat i també de rendibilitat”, ha assegurat l’Autoritat Portuària de Barcelona.

La renovació de la flota del port amb vehicles elèctrics ha contribuït a la reducció d’emissions

Dentro del plan de acción, una primera actuación se ha encaminado a la renovación de la flota propia de vehículos con turismos y motocicletas 100% eléctricas, lo que ha permitido la reducción de emisiones acumuladas en 50 toneladas equivalentes de CO2. La segunda actuación ha consistido en la modernización del alumbrado público con tecnología LED y en el ahorro de emisiones debido a la adquisición del 100% de la energía con certificación de procedencia de fuentes renovables, lo que ha supuesto una reducción total cercana a las 5.000 toneladas equivalentes de CO2.