24 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:39

Ports de la Generalitat reordena el moll comercial de Sant Carles de la Ràpita

Les actuacions, a les quals s'han invertit més de mig milió d'euros, doten al moll d'una major multifuncionalitat operativa
El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha visitat aquest dijous el moll comercial del port de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) | Ports de la Generalitat

Les modificacions realitzades en el moll comercial del port de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) dotaran al recinte d’una major multifuncionalitat en les seves operacions. Les obres han consistit en l’adequació dels accessos per a l’escola de busseig, l’ordenació dels espais segons les necessitats de cada activitat, la construcció d’un magatzem i la millora dels subministraments dels serveis d’electricitat i aigua, segons ha desgranat Ports de la Generalitat.

D’aquesta manera, la reordenació ha permès optimitzar l’espai i donar cabuda al trànsit de mercaderies i creuers, la construcció naval, la reparació de vaixells pesquers i l’escola de busseig. “Hem invertit 548.000 euros en l’optimització del moll comercial per convertir-lo en un espai multifuncional que doni millor servei a les operatives que es realitzen”, ha assenyalat el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. Es tracta “d’una actuació estratègica de Ports de la Generalitat que ha d’ajudar a reactivar la dàrsena comercial com a pol d’activitat i dinamitzador econòmic del port de Sant Carles de la Ràpita, la població i el territori”, ha afegit Joan Pere Gómez.

S’ha reordenat la planta del moll comercial per a transformar l’esplanada comercial en una polivalent en la qual conviuen activitats vàries. També s’ha reforçat el cantell del moll al llarg dels 465 metres de longitud de la infraestructura, s’han modificat els accessos, s’ha incorporat il·luminació LED i s’han renovat els norais. A més, “s’ha construït un magatzem per a guardar les eines i la maquinària destinada a l’estiba dels vaixells comercials”, han explicat des de Ports de la Generalitat.

FINALITZEN LES OBRES D’EMERGÈNCIA A LES CASES D’ALCANAR
El port de les Cases d’Alcanar va patir danys estructurals en la punta del dic del costat de la bocana, així com la pèrdua de blocs d’escullera al llarg del dic de recer, a causa del temporal Gloria, ocorregut el mes de gener passat. Les obres d’emergència, recentment finalitzades i en les quals s’han invertit 192.000 euros, han consistit en la reparació de l’extrem del dic, la reposició de blocs d’escullera i la reparació d’un tram del moll. L’actuació ha conclòs abans dels cinc mesos previstos.