30 de marzo de 2023 | Actualizado 18:04

Repsol tria Tarragona per a fabricar polímers d’alta resistència a l’impacte

La planta estarà plenament operativa al 2021 i la seva construcció i desenvolupament impliquen una inversió de 32 milions d'euros
Centre petroquímic de Repsol a Tarragona | Repsol

La planta de Repsol a Tarragona comptarà en 2021 amb la primera instal·lació de la Península Ibèrica de fabricació de polímers d’alta resistència a l’impacte. Per a produir aquests materials avançats, la companyia ha anunciat l’adequació d’una de les unitats del seu complex industrial de Tarragona, amb un cost total de 32 milions d’euros. “Es tracta d’un producte d’alta especialització, que aporta un gran valor afegit en mercats com el de l’automoció, tant per la seva major lleugeresa com, principalment, per la seva extraordinària resistència a l’impacte, la qual cosa redunda en una major seguretat dels vehicles”, ha explicat sobre aquest tema la companyia.

Aquest tipus de polímers serveixen com a matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen d’especial fermesa, com a panells de portes i instruments, ha assenyalat Repsol. A més, aquests materials també poden ser útils per a altres tipus d’aplicacions, com la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per a millorar les seves prestacions. Segons la petroquímica, aquesta nova gamma de polímers compta amb una menor densitat que altres materials alternatius, amb el que a més, contribueix a disminuir el pes total dels vehicles, “la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia”, ha puntualitzat l’empresa.

El complex de Repsol a Tarragona instal·larà un nou reactor per a fabricar polipropilè d’alta resistència

Per a fabricar aquesta nova gamma de polímers, Repsol instal·larà un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l’àrea Química del seu complex industrial de Tarragona. Aquest centre petroquímic de Repsol és el més important d’Espanya i en ell es fabriquen diferents tipus de polímers, matèria primera per a múltiples productes d’ús quotidià.