28 de septiembre de 2020 | Actualizado 6:00
Santiago Garcia-Milà, Isidre Gavín, Jordi Cabrafiga, Ramon Tremosa, Mercè Conesa y José Alberto Carbonell (de izquierda a derecha) | Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona exposa el seu pla econòmic al conseller Ramon Tremosa

L'Autoritat Portuària de Barcelona treballa amb empreses i institucions un pla de recuperació per a afrontar les conseqüències del coronavirus

La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, i el recentment nomenat conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, l’economista Ramon Tremosa, han encapçalat una reunió de treball per a repassar l’impacte de la crisi del coronavirus en el comerç internacional i en els fluxos logístics catalans en particular. Conesa ha desgranat “les diferents iniciatives que ha posat en marxa el port de Barcelona per a ajudar les empreses a superar aquesta crisi, i que es divideixen en les de curt termini (pla de xoc), que s’estan desenvolupant durant aquest any, i les de mig termini (pla de recuperació), que tenen l’objectiu de contribuir a la reactivació de l’economia”, ha explicat l’autoritat portuària.

El pla de xoc es va anunciar a finals del passat mes d’abril. El programa inclou un paquet de mesures de reducció de taxes i, d’altra banda, iniciatives per a millorar la liquiditat de la comunitat portuària. L’autoritat portuària va xifrar en 56 milions d’euros l’impacte econòmic d’aquest conjunt d’actuacions. Pel que fa al pla de recuperació, es tracta d’un document que s’està consensuant amb la comunitat portuària.

Aquesta estratègia anticíclica, a més la disminució de l’activitat provocada pel confinament i la pandèmia, afectarà els resultats econòmics del port de Barcelona. No obstant això, “creiem que no tancarem en negatiu les xifres econòmiques d’aquest exercici, però sí amb una caiguda molt important respecte a les xifres de l’any passat”, va assegurar Mercè Conesa a finals de juliol durant la presentació de resultats del primer semestre de 2020.