25 de septiembre de 2020 | Actualizado 18:14

El servei de drons de Sesé per a Seat desperta l’interès d’altres companyies

L'operador logístic ha començat a treballar amb un altre proveïdor d'automoció en la mateixa zona i avalua col·laborar amb un altre fabricant situat a Mèxic
Seat

La implantació de drons per al transport de peces per a la planta de Seat a Martorell (Barcelona) ha despertat l’interès d’altres companyies, tant a nivell estatal com internacional. El servei que ha estrenat el grup Sesé per a la companyia automobilística està encara en fase de desenvolupament, a punt de culminar les ultimes proves pilot per a definitivament començar els seus vols operacionals amb naus no tripulades entre el centre logístic de l’operador de transport a Abrera amb la fàbrica de Seat a Martorell.

El gerent de IT de Supply Chain de Sesé, Manuel Solas, ha recordat que la incorporació de drons en aquestes operatives de Seat agilitza el trasllat d’airbags i volants en només 15 minuts, un procés que ara es realitza a través de camió i dura hora i mitja. A més, el subministrament amb drons suposa una reducció d’emissions de CO2 respecte al camió i les bateries de l’aeronau no tripulada es recarreguen amb energies renovables.

Segons ha afirmat Manuel Solans, “els drons han arribat per a quedar-se en la logística 4.0”. En aquest sentit, ha revelat que aquest projecte amb Seat “ha obert noves oportunitats a col·laborar amb altres empreses interessades”. En concret, el subministrament de peces ha suscitat l’interès d’un altre proveïdor d’automoció “en la mateixa zona que la planta de Seat a Martorell que ha sol·licitat que també li subministrem peces a la seva fàbrica a través de drons”. Així mateix, un altre fabricant d’automoció a Mèxic va entrar en contacte el mes passat amb Sesé, ha explicat Manuel Solans, “amb el qual estem actualment avaluant com podríem desenvolupar un model operatiu que pogués aportales valor en el seu procés”.

“A la fi d’aquest mes, presentarem el projecte a AESA per a poder realitzar vols operatius”
Manuel Solans Gerent de IT de Supply Chain de grup Sesé

En una trobada organitzada pel Centre Espanyol de Logística (CEL) per a tractar l’optimització dels lliuraments d’última milla a través de la digitalització dels processos, Solans ha assegurat que aquest projecte amb drons es troba finalitzant l’etapa de vols d’experimentació. A la fi d’aquest mes de setembre o principis del següent, “acudirem de nou a l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) a presentar la situació actual del projecte per a poder realitzar ja vols operatius”. El grup Pegaso de la Guardia Civil ja ha realitzat una inspecció documental i operativa de la iniciativa, el resultat de la qual “ha estat positiu”, ha assegurat el directiu de Sesé.