26 de septiembre de 2020 | Actualizado 7:56

Catalunya obre una nova línia d’ajudes per a vehicles i punts de recàrrega elèctrics

La Generalitat de Catalunya destinarà 16,1 milions d'euros per a avançar en la transició cap a un model de mobilitat mediambientalment més sostenible
Pexels

La Generalitat de Catalunya oferirà noves subvencions per a impulsar la mobilitat sostenible al seu territori, amb un pressupost que ascendeix als 16,1 milions d’euros. Aquesta quantia es destinarà, principalment, a ajudes per a l’adquisició de vehicles mediambientalment més sostenibles i a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics. “L’objectiu és avançar en la descarbonització del sector del transport, que a Catalunya és el principal consumidor d’energia final”, han especificat des de l’Administració catalana. “S’alinea tant amb el procés de transició cap a un nou model de transició energètic més net, democràtic i sostenible”.

Per a l’adquisició de vehicles propulsats amb energies alternatives, es facilitaran entre 750 i 15.000 euros als sol·licitants, segons la seva tipologia i tecnologia de propulsió, en una subvenció que inclou tant a professionals com a empreses, ciutadans, comunitats i administracions. Aquest àmbit d’actuació compta amb una inversió total de 6,98 milions d’euros i cerca incentivar l’entrada en circulació de nous vehicles més nets i la retirada dels vehicles vells més contaminants. No obstant això, el 20% del pressupost en aquesta categoria es reservarà a tecnologies de propulsió amb gas per al transport pesat.

La Generalitat compta amb un pressupost específic per a subvencionar vehicles pesants propulsats amb gas

D’altra banda, l’Executiu català també contribuirà a la implantació d’infraestructures de recàrrega elèctrica de tota mena, ja siguin domèstiques, convencionals, semiràpides o ràpides, tant per a particulars com per a empreses i administracions. Per a això, es destinaran 5,64 milions d’euros. “L’objectiu d’aquesta línia és impulsar el desenvolupament d’una xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics que contribueixi a la implantació del vehicle elèctric a Catalunya”, ha recordat la Generalitat de Catalunya. “Per això, les ajudes cobriran des del 30% fins al 40% de la despesa elegible segons el beneficiari, amb un màxim de 100.000 euros per sol·licitud”.

La iniciativa també contempla ajudes per a implantar sistemes de préstec de bicicletes elèctriques i la implantació de mesures contingudes en plans de transport d’empreses. Els recursos d’aquestes línies d’ajuda procedeixen del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica i creat a instàncies de la Unió Europea.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics