20 de octubre de 2020 | Actualizado 16:26

El port de Tarragona dóna un pas més en la seva digitalització amb la nova xarxa de fibra òptica

Les principals concessionàries ja s’han connectat a la nova infraestructura, que ha despertat l’interès de les grans companyies de telecomunicacions
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha finalitzat la instal·lació de la nova xarxa de fibra òptica, mitjançant la qual aspira a millorar els serveis que ofereix als seus actuals clients i usuaris. “També suposa un atractiu per a què altres companyies es fixin en el potencial que oferim en l’àmbit tecnològic”, ha especificat. El desplegament de la fibra òptica, que disposa d’una extensió de més de 20 kilòmetres, ha comptat amb una inversió de 433.000 euros i un total de set mesos d’obres de la mà de l’empresa Comsa.

El projecte ha permès crear un punt neutra dins del recinte per als racks de distribució, des dels quals s’ha desplegat una xarxa de 64 fibres en el perímetre portuari. Així mateix, el cablejat s’ha distribuït en el tram Nord i Sud per garantir una connectivitat adequada. D’aquesta forma, l’enclavament compta en l’actualitat amb dues xarxes de comunicacions, una història i la nova instal·lació. “En els estudis previs es va descartar l’aprofitament de les antigues per motius de seguretat, però sí que s’utilitzessin les canalitzacions existents per a l’extensió del nou monotub”, ha detallat.

Des dels racks de distribució s’ha desplegat una xarxa de 64 fibres en el perímetre portuari

L’autoritat portuària ha explicat que la instal·lació “ha cridat l’atenció de les tres operadores més grans de comunicació digital” i que les principals empreses concessionàries del port ja s’han connectat a la nova fibra. Aquest projecte forma part del pla de digitalització del port de Tarragona i té com a objectiu augmentar la seva competitivitat i afrontar els reptes que planteja la revolució tecnològica en el sector logístic i portuari. Així mateix, el complex portuari busca, entre d’altres, incorporar els avantatges tecnològics en la gestió i en la logística de la infraestructura per augmentar la seva competitivitat en àmbits com l’atenció al client, l’eficiència en els fluxos d’informació o l’optimització del treball col·laboratiu en xarxa.