23 de octubre de 2020 | Actualizado 6:29

El port de Tarragona forma als actors en el seu nou sistema d’entrega d’agroalimentaris

Les jornades han comptat amb 230 participants entre transportistes, compradors, terminals i conductors, procedents de diferents punts d’Espanya
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha comptabilitzat un total de 230 participants en els cursos de formació que ha organitzat durant tres dies per explicar el seu nou sistema d’entregues d’agroalimentaris (SEA). L’eina, que es posarà en marxa el proper sis d’octubre, busca facilitar la recollida de mercaderies en les terminals d’agroalimentaris, especialment per als transportistes. "Es caracteritzarà per ser més ràpid, eficient i econòmic, assegurant el 100% de la traçabilitat de la mercaderia”, ha assegurat el port.

No obstant això, la formació també ha estat dirigida a altres perfils interessants com els compradors, terminals i conductors. A més, a les jornades s’han transmès comunicats, emails, díptics, presentacions sectorials i proves pilot per facilitar la posada en marxa del sistema. El complex portuari ha especificat que els assistents a aquestes trobades han provingut en la seva majoria de Catalunya i Aragó, però també hi han assistit companyies de Castella i Lleó, Navarra i el centre d’Espanya.

Els assistents han provingut en la seva majoria d’empreses de Catalunya i Aragó, però també han assistit des de Castella i Lleó, Navarra i el centre d’Espanya

“El SEA es caracteritza per ser un servei digital i gratuït que beneficia els diferents actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària”, ha assegurat l’autoritat portuària. Per exemple, els compradors podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada, mentre que els transportistes podran consultar el dia i hora de recollida, així com tenir la mercaderia localitzada, fet que permetrà una millora de la planificació de la producció i reduirà el seu temps d’estada en les instal·lacions portuàries.

Així mateix, la terminal podrà saber la demanda d’un període de temps determinat i disposar dels recursos necessaris per planificar les entregues. “Amb aquesta informació es facilitarà la detecció d’incidències recurrents i es podran establir mecanismes per afrontar-les, a la vegada que es reduirà el nombre de visites a les oficines, en desplaçar-se el camió directament al punt de càrrega o bàscula en la major part dels casos”, ha afegit el port català. L’eina també permetrà a l’autoritat portuària facilitar la gestió de les cues als accessos i a les terminals. Es tracta d’un sistema que forma part dels diversos projectes de tecnologia 4.0 que està implementant en la seva estratègia de transformació digital.