30 de octubre de 2020 | Actualizado 21:26

Catalunya reivindica el Corredor Mediterrani per al progrès del port de Tarragona

Ramon Tremosa considera indispensable el desenvolupament d’aquesta infraestructura per convertir la futura ZAL del port en un motor de la reactivació econòmica
D’esquerra a dreta: Ramon Tremosa (Generalitat de Catalunya) i Josep Maria Cruset (Autoritat Portuària de Tarragona), durant la visita a les instal·lacions portuàries | Autoritat Portuària de Tarragona

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, ha visitat avui, 21 de setembre, les instal·lacions del port de Tarragona. Amb motiu d’aquesta visita, Tremosa ha reivindicat les infraestructures que el port necessita: “És necessari desenvolupar el Corredor Mediterrani en la seva totalitat si volem continuar sent competitius, ha assenyalat. “Volem que el port de Tarragona continuï sent un dels grans motors econòmics de Catalunya i per això treballarem de forma conjunta per fer realitat el Corredor Mediterrani i convertir les cent hectàrees de la seva Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) en el motor de la reactivació econòmica, logística i indsutrial del Camp de Tarragona i de Catalunya”.

El conseller també ha aprofitat, segons han explicat des de l’autoritat portuària, per destacar “la localització estratègica a l’àmbit europeu i internacional” d’aquesta infraestructura i ha assegurat que “és un nexe logístic per a la indústria i el transport de mercaderies, que a través de la seva bona estratègia de diversificació la fa més competitiva i l’apropa a nous mercats”. En aquest sentit, el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha agraït la visita de Tremosa pocs dies després del seu nomenament, el seu compromís amb el port i el seu suport a la futura comercialització dels espais de la ZAL.

La implantació de la ZAL suposarà la generació de 2.974 nous llocs de treball directes i 744 indirectes, tal i com ha estimat el port, a més dels 564 nous llocs de treball que es crearan durant les obres d’execució del projecte. Per la seva part, l’impacte econòmic que tindrà la ZAL en la seva àrea d’actuació serà d’uns 150 euros per metre quadrat, segons ha explicat l’autoritat portuària , que es convertiran en 154 milions d’euros anuals de retorn de la inversió. Pel que fa als tràfics, el seu impacte oscil·larà en un increment d’entre els 2,7 i els 4,6 milions de tones anuals, és a dir, un augment d’entre el 8% i el 14% pel que fa al 2018.