30 de octubre de 2020 | Actualizado 21:26

La missió digital del port de Barcelona a Colòmbia multiplica els seus participants

La nova plataforma híbrida habilitada per l’autoritat portuària permetrà ampliar el nombre d’inscrits, tot i reduir-se el contacte presencial
L’esdeveniment presencial se celebrarà al World Trade Center de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha augurat que multiplicarà per cinc els inscrits en la seva propera missió empresarial a Colòmbia, que per primer cop se celebrarà en format híbrid. L’esdeveniment, que en aquesta ocasió tindrà lloc el 4 i 5 de novembre, compta habitualment amb la participació d’unes 200 o 300 persones. No obstant això, el nou model online permetrà la connexió des de qualsevol punt més enllà de Barcelona i Colòmbia, de manera que s’ampliarà aquesta xifra tant quantitativa com geogràficament.

El cap de Relacions Internacionals i Promoció del port de Barcelona, Manel Galán, ha especificat que la vessant presencial tindrà lloc de forma reduïda en el World Trade Center. “En missions anteriors, els empresaris ho han valorat com a positiu”, ha assenyalat. “Permet el contacte directe entre entitats i un networking que d’altra forma seria molt difícil”. Amb aquesta finalitat, s’han habilitat dos tipus d’inscripcions: les online, que seran gratuïtes; i les presencials, amb un cost d’inscripció per cobrir les despeses.

“En la missió presencial que volíem fer, ja pensàvem en introduir un ‘restyling’”
Manel Galán Cap de Relacions Internacionals i Promoció del port de Barcelona

Pel que fa a la tecnologia, l’autoritat portuària ha recordat que ja plantejava modernitzar-se de cara a Tailàndia, però que el coronavirus ha accelerat aquest procés. “En la missió presencial que volíem fer, ja pensàvem en introduir un ‘restyling’”, ha assegurat Galán. “Notàvem que el model necessitava un nou impuls, una injecció energètica per ser realment d’utilitat i estar a l’altura del que demanen els empresaris”.

Tot i que la pandèmia té actualment una afecció major a Colòmbia que Tailàndia, el mes de febrer es va decidir canviar d’ubicació al país llatinoamericà. Entre altres motius, es va optar per Colòmbia per ser el país que fins al moment comptava amb el major creixement de la regió, per ser el que més intercanvis comercials disposava amb el port de Barcelona i per ser l’escenari de la celebració del primer SIL Américas, ha recordat l’autoritat portuària. A més, cal recordar que el 2013 el complex portuari català hi va celebrar allà la seva missió. “Tailàndia queda pendent, no és quelcom que deixem i ens oblidem”, ha especificat, per la seva part, el cap del Gabinet de Presidència i Relacions Institucionals del port de Barcelona, Emili Alberich.

UNA MISSIÓ EMPRESARIAL AMB UN NOU ESPAI DE NETWORKING
L’agenda d’aquesta missió incorporarà algunes estructures de les edicions anteriors, com l’apertura amb una jornada empresarial; i també de noves, com la possibilitat de fer networking online. En aquest punt, es permetrà als inscrits fer un primer contacte entre ells per evolucionar de forma privada les relacions. Amb aquest objectiu, en comptes dels dos dies de l’esdeveniment, aquest espai s’allargarà fins a entre 10 i 15 dies després del mateix. L’agenda de contactes comptarà amb la col·laboració d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya.

Per la seva part, la missió també comptarà, entre d’altres, amb una taula rodona sobre serveis de qualitat als ports, amb la participació dels ports colombians de Barranquilla, Cartagena, Santa Marta i Buenaventura; un panell tècnic de duanes; i un panell sobre el smart port de Barcelona. L’esdeveniment conclourà amb un sopar de cloenda amb capacitat per a entre 50 i 55 participants.