24 de octubre de 2020 | Actualizado 9:25
Jordi Trius | Associació d'Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona

Jordi Trius es manté com a president dels consignataris de Barcelona

Les prioritats d'aquest segon mandat seguiran centrades en defensar al col·lectiu, ser proactius en formació i propositius en la revolució digital

El director de Noatum Maritime Services, Jordi Trius, ha estat reelegit com a president de l'Associació d'Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona. En la seva segona etapa al capdavant de l'associació, el mandat de la qual tindrà una durada de quatre anys, Trius ha enumerat les tres prioritats estratègiques principals per la qual es regirà: la defensa dels interessos de l'associació, la promoció a la formació en el sector i l'impuls als fòrums i grups de treball amb especial èmfasi en la revolució digital per a millorar processos i eficiències.

"Continuarem defensant els interessos dels consignataris de vaixells, tant a nivell de port com a nivell nacional", ha recordat el president de l'associació. "Volem que la nostra professió sigui respectada, ja que és una part molt important de l'activitat portuària i no volem estar sol presents en els fòrums per a figurar, sinó per a expressar la nostra opinió". Això inclou, més enllà de l'àmbit portuari de Barcelona, qüestions a nivell estatal com la llei de ports, la llei de navegació o la definició de la figura del consignatari, entre altres.

"Volem formacions més pràctiques i enfocades al nostre negoci"
Jordi Trius President de l'Associació de Consignataris de Barcelona

Quant a formació es refereix, Trius l'ha qualificat com a "bàsica" per a la professió. En l'actualitat, considera que la figura del consignatari no està ben recollida per les universitats i altres centres formatius, en ser massa teòriques. "Volem formacions més pràctiques i enfocades en el nostre negoci per a la gent que s'incorpori a les nostres empreses i perquè els clients i proveïdors entenguin millor la nostra funció". De fet, ha avançat que el curs online en anglès que han impulsat amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) s'iniciarà la setmana vinent i els inscrits ja s'acosten al mig centenar.

D'altra banda, en la reunió que la junta directiva ha mantingut avui, 22 de setembre, també s'ha triat, entre altres, al director de la naviliera Cosco Shipping Lines a Espanya, Albert Oñate, com a vicepresident primer; a l'executiu de la companyia Noatum Maritime Albert Pallarés com segon vicepresident; i a la directora del grup Agunsa Europa a Espanya, Mari Carmen Murillo, com a tresorera.