31 de octubre de 2020 | Actualizado 18:17

Catalunya reitera el seu compromís per eliminar el paper en les expedicions de transport

El reglament europeu obligarà les companyies de transport a facilitar per via electrònica aquest tipus d’informació a partir d'agost del 2024
Mercedes-Benz Trucks

La Generalitat de Catalunya ha ratificat la seva intenció d’avançar cap a la transformació digital de les empreses de transport, un sector actualment dispar pel que fa a la digitalització. “Ara forma part d’un eix estratègic de polítiques públiques que marca la Unió Europea”, ha recordat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. “Però nosaltres ja vam plantejar el novembre de l’any passat, en el marc del Smart City World Congress, les línies d’actuació per al 2030 de disposar d’un sistema de mobilitat més madur”. Entre les línies d’actuació plantejades, s’inclou aconseguir un sistema logístic basat en les noves tecnologies i, dins d’ella, la digitalització dels documents de transport de mercaderies.

Per això, des de la Generalitat s’han proposat ajudar les empreses a donar el pas cap a la digitalització dels documents, amb una guia que serveixi com a eina de suport. “Tenim multitud de situacions: des d’empreses digitalment molt avançades fins a d’altres que no ho estan”, ha detallat el director del Centre d’Innovació del Transport (CENIT), Sergi Saurí. “I no es tracta només de quines són les millors tecnologies a adoptar, sinó com dur a terme aquest procés, d’anar d’una manera endreçada i pautada i ajudar a pensar per tal que l’empresari acabi prenent la decisió”.

“Tenim des d’empreses molt avançades en el digital fins unes altres que no ho estan”
Sergi Saurí Director del Centre d’Innovació del Transport (CENIT)

En una taula rodona organitzada per Territori i Sostenibilitat, el president del Clúster Catalonia Logistics, Joaquim Salvat, ha valorat que aquesta digitalització “no millorarà en l’àmbit dels preus, sinó en el dels costos” i que “ens ajudarà a ser més eficients i àgils”. Per la seva part, el gerent de l’Asociación Española de Empresas Cargadoras (Transprime), Jordi Espín, ha afegit que aquesta transformació permetrà una major transparència i eliminarà “angles morts de visibilitat entre processos i passos, fet que definirà un model de confiança”.

A la vegada, el president de la Federació Catalana de Transport de Barcelona, Jesús Lozano, ha assegurat que “les empreses de transport que no aportin valor al producte no tindran raó de ser” en un futur i el secretari general de l’Asociación General de Transportistas por Carretera, Carlos Folchi, ha apel·lat a la necessitat de què les decisions es prenguin de forma “oberta i compartida” entre autònoms, pymes i clients. “Tot i les incerteses que general, la digitalització ens oferirà l’oportunitat de canviar per aconseguir una millor eficiència i rendibilitat” ha conclòs Gavín.

“La digitalització ens oferirà l’oportunitat de canviar per a aconseguir una major eficiència”
Isidre Gavín Secretari d’Infraestructures i Mobilitat

La necessitat d’harmonitzar les regles per a l’adopció del eFT
En la jornada organitzada per la Generalitat de Catalunya també hi ha participat el directiu de la Digital Transport and Logistics Forum Dominique Willems, que ha explicat en què consistirà el nou eFTI europeu. “La idea és que proporcioni una obligació per a què totes les autoritats dels estats membres de la UE acceptin la informació de forma electrònica”, ha recordat. “No és encara obligatori, per ara només és una opció, però les autoritats ho ha d’acceptar”.

Per altra banda, segons ha especificat, la manca de requisits comuns i harmonització entre mitjans de transport i països ha provocat que la digitalització no hagi avançat en la UE al ritme esperat. “En el transport hi ha moltes regles fragmentades i ho fa no només difícil, sinó que també incrementa els costos”, ha especificat. Així mateix, pel que fa al processament de les dades, ha manifestat que “no es tracta només de posar un document a la pantalla, s’ha d’assegurar que la informació és processada de forma que es pugui treballar de manera eficient”. Després de l’entrada en vigor de l’eFTI aquest darrer mes d’agost, el reglament europeu obligarà a les companyies a facilitar la informació online a partir d’agost del 2024.