30 de octubre de 2020 | Actualizado 21:26

Cimalsa lloga 33 hectàrees per una planta fotovoltaica al costat del Logis Montblanc

El parc solar contribuirà a augmentar la sostenibilitat d'aquest parc logístic amb parcel·les de més de 100.000 metres quadrats
Superfície sobre la qual s’ubicarà Logis Montblanc | Cimalsa

L’empresa pública de la Generalitat de Catalunya Cimalsa ha obert el termini de presentació d’ofertes per a la instal·lació d’una planta fotovoltaica al costat del futur centre logístic Logis Montblanc, que s’ubicarà a la Conca de Barberà (Tarragona) El contracte inclou el lloguer a llarg termini de 33 hectàrees de sòl que, després de la instal·lació del parc solar, contribuirà a millorar la sostenibilitat del Logis Montblanc. Els interessats podran presentar la seva candidatura fins al proper 14 d’octubre.

“El projecte forma part de la nostra aposta per les noves formes d’energia i l’interès d’aquest sector en els diferents terrenys no urbanitzats en el municipi de Montblanc de la nostra propietat”, ha explicat la companyia depenent del departament de Territori i Sostenibilitat. En concret, el sòl on es podrà ubicar la planta fotovoltaica es troba al costat de la sortida del municipi en l’autopista A-2, concretament entre la línia de l’AVE i aquesta carretera.

Logis Montblanc comptarà amb una superfície total de 89 hectàrees i disposarà de connexió ferroviària. Així mateix, posarà en el mercat 356.000 metres quadrats de sòl logístic, en un projecte amb el qual preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 metres quadrats. Cimalsa ha aprofitat l’ocasió per recordar que, en el marc del seu pla estratègic, impulsa una agenda ambiental que inclou instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques a la CIM El Camp, CIM La Selva i a l'aparcament de vehicles pesats de Castellar del Vallès.