4 de diciembre de 2021 | Actualizado 17:39
Segona part del syncrholift amb destinació a Algèria | Port de Tarragona

El port de Tarragona embarca les darreres alineacions del synchrolift amb destí Algèria

Degut a les seves menors dimensions i a l’experiència adquirida amb el primer embarcament, l’operativa ha estat menys complexa que l’anterior

L’empresa guipuscoana URSSA ha conclòs aquest darrer dissabte, 26 de setembre, l’embarcament de la segona i darrera part de l’elevador de vaixells (syncrholift) que va començar a muntar el darrer mes de maig en el port de Tarragona. Aquesta composició, formada per nou alineacions, és més lleugera i petita que la primera, amb un total de 800 tones de pes i 70 metres de longitud. Degut a les seves menors dimensions i a l’experiència adquirida amb el primer embarcament, l’operativa ha durat tres hores i, segons l’autoritat portuària, ha estat “menys complexa que l’anterior”.

Per al seu embarcament, primer s’ha desplaçat l’estructura de la ubicació on ha estat muntada mitjançant maquinària de transport modular autopropulsat (SPMT, per les seves sigles en anglès), seguit del seu embarcament, trincatge i subjecció a la plataforma flotant que fa el transport fins a l’Àfrica. D’aquesta forma, l’elevador de vaixells, que en total pesa prop de 2.000 tones i compta amb una longitud de 150 metres, ha estat transportat en dues parts a Algèria. Amb una capacitat d’elevació de 15.000 tones, serà utilitzat per fer tasques de manteniment o reparació de vaixells fora de l’aigua.

El synchrolift serà utilitzat per fer tasques de manteniment o reparació d’embarcacions fora de l’aigua

“Gràcies a la rampa Ro-Ro, de càrrega horitzontal, amb la que compta el moll de Cantàbria, es pot realitzar la operació amb total solvència i seguretat”, ha detallat el port. Cal destacar que el tràfic de càrrega de projecte és una aposta de l’autoritat portuària en la seva estratègia de creixement i diversificació dels tràfics. De fet, a finals del mes de juny el port va acollir el seu segon projecte d’aquestes característiques, amb el transport en un vaixell de Spliethoff de 22 peces d 200 tones de pes cadascuna destinades al golf de Mèxic. D’aquesta forma, el port tarragoní ha expressat la seva voluntat de posicionar-se com a “referència en el Mediterrani pel que fa a l’exportació de càrregues especials”.