28 de enero de 2021 | Actualizado 18:01
Jordi Valls | Mercabarna

Mercabarna nomena Jordi Valls nou director general

L’expresident del port de Barcelona substitueix a Josep Tejedo al front del mercat majorista de la ciutat

L’expresident de l’Autoritat Portuària de Barcelona i exconseller de Treball i Indústria de la Generalitat, Jordi Valls, ha estat designat nou director general de Mercabarna, en substitució de Josep Tejedo. “Amb l’etapa que comença, un dels principals objectius serà el d’incrementar els serveis a les empreses del recinte per a què potenciïn la seva competitivitat a través de l’estudi de tendències, la detecció de noves oportunitats de negoci, l’impuls de la innovació i, molt especialment, la inversió en la digitalització de les infraestructures del recinte alimentari”, han especificat des de Mercabarna.

Un altre dels eixos clau serà la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona, que se celebrarà el 2021. En aquesta línia, el proper mes de novembre s’obrirà el nou Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Espanya, així com es donarà continuïtat a la promoció dels productes de proximitat. Cal destacar que, a més del seu pas pel port de Barcelona, entre el 2007 i el 2011 Valls també va ser l’alcalde de Manresa durant nou anys, conseller de Treball i Indústria el 2006 i director general de Grup Suez a Mèxic. Abans de desembarcar a Mercabarna, exercia en Suez com a director general d’Amèrica Llatina Nord.

Josep Tejedo, que ha liderat la gestió de l’entitat durant els darrers vuit anys, va anunciar la seva marxa de Mercabarna per dedicar-se a nous projectes professionals lligats al món de la consultoria el passat mes de juliol. Durant aquest temps, Mercabarna ha assegurat que “el mercat majorista s’ha posicionat com el primer hub alimentari del Mediterrani i un dels mercats exportadors més importants d’Europa”. Així mateix, ha destacat els esforços de l’avui exdirector per potenciar la formació, la innovació, les start ups alimentàries i per modernitzar les infraestructures, especialment en els mercats centrals de fruites, hortalisses i peix.