18 de enero de 2021 | Actualizado 11:58

Tarragona ratifica la seva aposta per connectar-se de forma més sostenible amb el hinterland

L’autoritat portuària ha expressat la seva voluntat de ser “més ràpida, eficient i econòmica” en el marc de l’Agrifood Virtual Meeting
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha reafirmat la seva estratègia d’aproximació sostenible a la seva àrea d’influència amb motiu de l’Agrifood Virtual Meeting. La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci, Genoveva Climent, ha detallat durant la trobada online la voluntat del port de “ser més ràpids, eficients i econòmics”, així com de millorar els serveis oferts a la comunitat portuària. Amb aquest objectiu, ha fet una anàlisi de la seva àrea d’influència, en la qual ha inclòs fàbriques de pinso i farina de Catalunya, Aragó i Castilla La Mancha, tant presents com futures, i el seu posicionament en els eixos viaris i ferroviaris.

Pel que fa a aquest darrer mitjà de transport, l’estratègia de l’enclavament portuari tarragoní també ha inclòs el foment del ferrocarril, motiu pel qual ha ampliat la seva xarxa interior de 47 kilòmetres i la connexió de punts de càrrega a totes les empreses estibadores. Això ha permès, a dia d’avui, l’operativa d’un tren diari a les seves instal·lacions. “El nostre port compta amb el hinterland més ampli de tota la Península”, ha assegurat el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset.

El port ha fet un anàlisi de la seva àrea d’influència, en el qual ha inclòs fàbriques de pinso i farines

Per altra banda, la trobada virtual també ha comptat amb una taula rodona de proveïdors, on els panelistes han compartit les dificultats que han trobat turant la pandèmia. En ella, el director de compres de Cegeco – Vall Companys, Sebastià Arnau, ha assenyalat alguns dels avantatges que destaquen al mercat espanyol dels cereals, un dels tràfics fonamentals per al port de Tarragona: “Disposem d’un preu competitiu per a cada cereal i cada moment i una logística adequada i preparada”.

No obstant això, a l’altre costat de la balança, factors com la manca d’una oferta fluida i continuada o l’establiment dels preus són reptes a afrontar per part de la indústria agroalimentària. Tot i això, el director operacional de la Corporació Alimentària Guissona, Josep Ribó, ha conclòs pel que fa a altra de les exportacions destacades del port de Tarragona, la càrnica: “Estem en el mercat exportador perquè som eficients produïnt”.