28 de enero de 2021 | Actualizado 16:38

La naviliera SCI torna a connectar l’Índia i Espanya de forma regular pel port de Barcelona

La companyia marítima índia, representada per Bergé com a agent a Espanya, desembarcarà el pròxim 11 d'octubre en el port català
Bergé

La naviliera Shipping Corporation of l’Índia (SCI), representada per l’operador logístic Bergé, ha iniciat un servei de línia regular amb tràfics periòdics amb el port de Barcelona. La primera escala a la ciutat catalana tindrà lloc el pròxim 11 d’octubre i serà el primer enclavament europeu en el qual desembarcarà el vaixell una vegada culminada la seva rotació a l’Índia. “Aquest país ha liderat el creixement de la zona amb taxes entorn del 7% durant l’última dècada, la qual cosa unit a la necessitat de millorar el clima de negocis i l’atracció d’inversió estrangera directa, ha constituït un al·licient per als interessos comercials dels països occidentals”, ha assenyalat l’operador logístic.

En concret, el nou servei de línia regular farà escala en el port de Nhava Sheva del subcontinent indi, el més gran del país, i posteriorment en el port privat de Mundra, també a l’Índia. D’aquesta manera, amb la nova oferta Bergé busca dinamitzar l’activitat comercial amb un dels principals mercats asiàtics, estrènyer les relacions bilaterals i mantenir viu el flux d’operacions, tal com ha detallat.

D’altra banda, el servei suposarà la volta de SCI al mercat espanyol. Fins el mes d’agost passat, les exportacions de l’Índia van superar els 590 milions d’euros, mentre que les importacions van ascendir en el període fins als 1.918 milions, segons les últimes dades del ICEX. “D’aquesta manera, el port de Barcelona es consolida com a eix de l’activitat importadora i exportadora i situa a Bergé en una posició d’avantatge en els mercats internacionals, entre els quals destaca el de l’Índia, com a punt de partida, a més d’enfortir les relacions comercials amb mercats que estan en la seva òrbita com Sri Lanka, Maldives i Bangladesh”, segons ha detallat l’operador logístic.