24 de enero de 2021 | Actualizado 10:25
Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona realitza 130 càrregues d’agroalimentaris amb el seu nou sistema d’entregues

L'autoritat portuària aspira a augmentar el 80% la xifra aconseguida a la primera jornada durant el segon dia d'operacions

El sistema d’entregues d’alimentaris (SEA) impulsat pel port de Tarragona s’ha estrenat amb 130 sol·licituds de càrrega durant el seu primer dia d’operativa, la qual cosa ha motivat que a través d’aquesta eina s’hagin gestionat més de 7.140 tones. “El sistema ha funcionat amb total normalitat i un total de 255 camions han operat amb la nova aplicació”, han detallat des de l’autoritat portuària. “Es tracta d’un pas endavant en les millores en la logística i en el funcionament de les instal·lacions portuàries tarragonines”.

Referent a això, el complex portuari ha destacat que els avantatges del SEA s’han pogut constatar des del primer dia, amb una reducció de les cues i una major agilitat en els tràmits per a recollir la mercaderia. Així mateix, el port preveu en els pròxims dies un increment de sol·licituds. En aquest sentit, avui, 7 d’octubre, ja ha registrat un augment del 80% de les sol·licituds, fins als 234 comandes.

El nou sistema es caracteritza per ser una eina digital i gratuïta per als operadors logístics implicats. D’una banda, els compradors poden saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada, així com el dia i l’hora de recollida per part del transportista. Al seu torn, la terminal pot conèixer la demanda d’un període de temps determinat i disposar dels recursos necessaris per a planificar els lliuraments. Finalment, els transportistes es beneficien en tenir la mercaderia localitzada i concreció de la data, fet que redueix el temps de sojorn en les instal·lacions portuàries i optimitza l’operativa pròpia.