28 de enero de 2021 | Actualizado 18:01
Màxims representants de l'ajuntament, la zona franca i Correos després de subscriure l'acord | Correos

La Zona Franca de Barcelona s’implica en la creació d’un nou pol econòmic

Un acord a tres bandes entre la zona franca, l'ajuntament i Correos preveu alliberar 30.000 metres quadrats per a generar innovació

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Correos han subscrit un acord per a convertir els actuals edificis de la seu central de Correos a Barcelona, pròxims a Via Laietana i que sumen 30.000 metres quadrats, en un pol d’activitat econòmica i empresarial. “Es tracta d’una iniciativa pública per a ‘reeconomitzar’ el districte de Ciutat Vella, regenerar el seu teixit productiu i impulsar l’ús d’alt valor afegit en el centre de la ciutat”, han manifestat des de la zona franca.

Correos cedeix aquests espais a la ciutat perquè la Zona Franca de Barcelona els rehabiliti i l’ajuntament pugui destinar-los a equipaments al servei de l’economia digital, la formació, la recerca, l’emprenedoria i el talent. “L’objectiu és transformar un edifici històric i emblemàtic que actualment està infrautilitzat, situat en la ròtula entre dos eixos fonamentals del districte de Ciutat Vella i de la ciutat de Barcelona, en un pol de dinamització econòmica, de generació de llocs de treball d’alt valor afegit i de serveis per al barri”, han insistit des de l’entitat encapçalada per Pere Navarro.

Els edificis de Correos es destinaran “a usos propis d’equipament de titularitat pública i interès general destinats majoritàriament a la promoció de l’activitat econòmica digital i innovadora, l’ús formatiu i possibles usos complementaris socioculturals”, segons l’acord aconseguit entre els actors públics implicats. En un termini màxim de dos anys, l’operador postal cedirà els espais dels edificis principals perquè el Consorci de la Zona Franca de Barcelona pugui tramitar el projecte de rehabilitació, redactar els estudis i les propostes necessàries per a la seva explotació i realitzar les obres d’adequació derivades i aprovades de l’acord. Per part seva, l’Ajuntament de Barcelona tramitarà el planejament urbanístic necessari per a la viabilitat dels usos previstos en la proposta d’acord i realitzarà l’explotació de l’equipament.