19 de enero de 2021 | Actualizado 11:14

L’Escola Europea lidera un projecte per a fomentar l’ocupació juvenil en els ports

Un total de vuit països participen en la iniciativa YEP-MED, amb la col·laboració del port de Barcelona i el de Valencia a Espanya
Seu de l'Escola Europea-Intermodal Transport | Google Maps

El centre de formació Escola Europea-Intermodal Transport ha donat el tret de sortida al projecte Youth Employment in Portsof the Mediterranean (YEP-MED). El programa busca fomentar l’ocupació dels joves, amb un focus especial en les dones i en aquelles persones desocupades i sense estudis, perquè adquireixin les habilitats que el sector portuari necessita. Amb 30 mesos de durada, compta amb la possibilitat d’allargar-se sis mesos més. “Haurem d’estendre-ho, perquè complir els plans en les actuals circumstàncies ens portarà probablement molt temps”, ha assenyalat el director de l’Escola Europea, Eduard Rodés.

En tot cas, no s’ha modificat cap aspecte de la proposta pel coronavirus. El pla inclou, entre altres, la formació de 5.760 persones i 600 companyies participants, així com la creació de 480 llocs de treball. Es tracta d’una iniciativa en la qual participaran Egipte, França, Itàlia, Jordània, Líban, Tunísia i Espanya. No obstant això, Rodés ha expressat el seu desig que altres països mediterranis com el Marroc, Algèria i Líbia també s’uneixin en un futur a aquesta mena de projectes. En concret, del total de vuit comunitats logístic-portuàries participants, a Espanya s’ha adherit el port de Barcelona i el de València.

YEP-MED fomentarà les oportunitats laborals locals amb l’enfortiment de les habilitats que les pimes i startups necessiten

“La participació d’entitats de països diferents del Mediterrani és una molt bona notícia, perquè mostra que si col·laborem els uns amb els altres podrem desenvolupar projectes molt interessants”, ha assenyalat la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa. “El projecte reforçarà les connexions entre aquests països i cal reforçar el sector de l’ocupació juvenil al Mediterrani”.

Amb un pressupost de tres milions d’euros, la contribució del European Neighbourhood Instrument sumarà 2,7 milions d’aquesta xifra. En aquest sentit, YEP-MED fomentarà l’increment i actualització de les oportunitats laborals locals mitjançant l’enfortiment de les habilitats que les pimes i startups necessiten. També contempla l’establiment de col·laboració entre comunitats portuàries nacionals i trasnacionals. Quant a les modalitats de la formació es refereix, treballarà amb classes online, visites als ports, classes presencials, treball en grup online i offline, entre altres.