28 de enero de 2021 | Actualizado 18:01

APM Terminals Barcelona integra un sistema de gestió de flotes amb pesatge automàtic

La innovació permet la lectura dels pesos dels contenidors durant el seu moviment, sense requerir una parada tècnica
Grues straddle carriers | APM Terminals Barcelona

La terminal de contenidors APM Terminals Barcelona ha implementat un nou sistema de gestió de flotes i pesatge automàtic en les 29 grues straddle carriers que va adquirir en el mes de juny de l’any passat. “Gràcies a aquesta aposta per la innovació i optimització operativa, podem oferir un millor servei Verified Gross Mass (VGM) en incrementar de manera considerable la nostra capacitat operativa pel que fa al pesatge de contenidors”, han assegurat des de la terminal ubicada en el port de Barcelona.

Aquesta aposta s’emmarca en l’estratègia d’APM Terminals per modernitzar la seva flota i augmentar la capacitat i productivitat dels equips. El sistema de pesatge, desenvolupat i patentat per la pròpia terminal, disposa de la certificació Applus, amb acreditació de l’Entidad Nacional de Acreditación (ENAC), i acompleix amb els requeriments SOLAS. En concret, aquest últim és un conveni internacional per a la seguretat de la vida humana en el mar posat en marxa per l’Organització Marítima Internacional (IMO, per les seves sigles en anglès) i que fa referència a les certificacions de pes dels contenidors.

Segons han explicat des de la terminal, el sistema “permet la lectura dels pesos dels contenidors durant el seu moviment, sense requerir una parada operativa, de forma que elimina els temps morts de pesatge i s’ofereix una precisió cinc cops major a la requerida per SOLAS”. Així mateix, la tecnologia DGPS inclosa en el sistema de gestió de flotes permet determinar en temps real la posició exacta de la màquina i la ubicació dels contenidors amb la traçabilitat de les operacions. Amb aquestes noves inversions, sumades a altres com la suma a la seva flota de dues noves grues Super Post Panamax, la companyia busca reforçar el seu posicionament en el negoci marítim “oferint una de les majors productivitats del Mediterrani”, segons ha assegurat la terminal en un comunicat.