27 de enero de 2021 | Actualizado 16:51

El primer BNEW estableix les bases dels esdeveniments híbrids

La trobada econòmica i empresarial ha comptat amb prop de 11.000 participants, majoritàriament de manera online per la situació sanitària
Panell d'autoritats durant la clausura de la primera edició del BNEW en l'Estació de França (Barcelona) | BNEW

La Barcelona New Economy Week (BNEW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha tancat la seva primera edició amb una xifra pròxima als 11.000 inscrits de 111 països. “Sens dubte, els espero a tots i molts més l’any que ve”, ha manifestat el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, durant el balanç d’aquest esdeveniment híbrid o dual, que ha permès seguir-lo de manera presencial i també online. De fet, més del 90% han participat digitalment. La trobada s’ha convertit en un exemple per a celebrar futurs esdeveniments en un entorn sanitari complex com l’actual, perquè “ha estat un èxit”, segons les paraules de Pere Navarro.

El delegat a la Zona Franca de Barcelona ha recordat algunes de les xifres registrades en el transcurs del BNEW. Pere Navarro ha xifrat en més de 23.000 els contactes entre professionals de les diferents activitats econòmiques presents en l’esdeveniment, que ha retransmès 160 hores de contingut en quatre dies amb la participació de 390 ponents repartits en 96 panells. El desenvolupament del BNEW, ha subratllat Pere Navarro, ha motivat també el treball de 700 persones, de manera directa i indirecta. Totes aquestes dades corroboren que “hem creat un espai global d’oportunitats econòmiques”, ha assenyalat el delegat de la Zona Franca de Barcelona. A més, ha afegit que el BNEW “ha generat un clima d’optimisme i col·laboració” en un entorn marcat per la pandèmia del coronavirus.

Per a l’organització de la trobada, s’han invertit dos milions d’euros, però aquesta primera edició ja ha estat sostenible econòmicament, segons els seus impulsors. Així mateix, “l’esdeveniment ha comptat amb una estreta col·laboració públic-privada a la participació de 37 empreses patrocinadores i més de 50 acords amb clústers sectorials a escala global”, segons la Zona Franca de Barcelona.