23 de enero de 2021 | Actualizado 17:04

El port de Tarragona amplia i millora les càmeres frigorífiques del seu PIF

L’autoritat portuària construirà una cinquena càmera i modificarà el gas amb el qual actualment funcionen per un més sostenible
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona reformarà les instal·lacions frigorífiques en el seu Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), amb l’objectiu de millorar l’eficiència de les seves quatre càmeres i construir-ne una nova. El projecte, que compta amb un pressupost pròxim als 100.000 euros, inclourà canvis tecnològics, com la modificació del tipus de gas amb el qual funcionen les càmeres per un altre més sostenible.

Les càmeres compten amb capacitat per emmagatzemar productes entre els 0 i -25 graus centígrads i les actuacions anunciades afectaran les instal·lacions de refrigeració de productes d’origen animal de consum humà i no humà, així com productes d’origen no animal de consum humà. Situades en el moll d’Andalusia del port de Tarragona, les càmeres “sempre han d’estar llestes per albergar els productes que arribin i puguin ser retinguts per qualsevol raó duanera o sanitària”, tal com ha recordat l’autoritat portuària.

Les instal·lacions frontereres de control sanitari de mercaderies compten amb una superfície total de 417,15 metres quadrats amb dues zones d’operacions, una per al consum humà i una altra per al consum no humà, amb quatre càmeres refrigerades, més la nova que es construirà, i sis molls de càrrega. “Les càmeres frigorífiques han de poder aconseguir la temperatura de consigna en un termini de 24 hores per poder processar les mercaderies necessàries i mantenir-les en perfecte estat en tot moment”, han afegit des del port.