20 de enero de 2021 | Actualizado 16:49

El moll de Balears del port de Tarragona ja disposa de tots els seus caixons col·locats

La complexitat en el desenvolupament d'aquest nou moll ha arribat a motivar el treball simultani de 60 persones
Autoritat Portuària de Tarragona

Les obres de construcció del moll de Balears en el port de Tarragona es troben actualment al 40% del total i seguint els terminis marcats. Després de la col·locació dels 11 caixons, el dic flotant ‘Mar de Aneto’ ha acabat la seva feina iniciada a finals de juliol, “la part més complexa de l’obra” segons ha informat l’Autoritat Portuària de Tarragona. Referent a això, el seu director d’Infraestructures i Conservació, Carles Segura, ha assenyalat que “tot ha funcionat sense cap entrebanc”. L’última operativa de col·locació dels fonaments de formigó s’ha efectuat després que l’últim caixó hagi estat botat dimecres passat, 14 d’octubre, en les inmediacions del moll de Catalunya.

L’últim caixó es va botar dimecres passat, 14 d’octubre, en les inmediacions del moll de Catalunya

L’autoritat portuària ha recordat que tant el procés de fabricació com el de col·locació eren “de gran complexitat” i que han requerit de la col·laboració de diferents serveis portuaris. Per això, en la fabricació dels caixons han arribat a treballar de manera simultània entre 50 i 60 persones en torns les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. En aquest sentit, la cadència de la construcció ha estat d’un caixó per setmana, la mateixa que per a la seva col·locació, i també han participat remolcadors, servei de barquers i amarratge.

Cadascun dels caixons fabricats compten amb 41,05 metres d’eslora, 16,75 metres de manga i 21,30 metres d’altura. Així mateix, el seu pes buit és superior a les 7.288 tones, mentre que ple es calcula que arribaran a les 33.440 tones. De fet, per al forjat d’aquestes estructures, s’han destinat més de tres milions de quilograms d’acer. El nou moll de Balears comptarà amb una superfície de quatre hectàrees i una línia d’atracada d’uns 700 metres, en una dàrsena que es destinarà a l’activitat creurística i que entrarà previsiblement en funcionament a mitjans de l’any vinent.