24 de enero de 2021 | Actualizado 10:25

Barcelona i París acolliran tests per a digitalitzar la mobilitat al Corredor Mediterrani

La iniciativa 5GMED, que compta amb una durada de tres anys, va arrencar al setembre passat segons els seus impulsors
Pexels

L’entorn de París i el municipi de Castellolí, a Barcelona, seran els escenario de proves a nivell local en el marc del projecte transfronterer 5GMED. Aquesta iniciativa, que compta amb una durada de tres anys, ha arrencat al setembre segons les previsions inicials, tal com han detallat des del Mobile World Capital Barcelona, un dels socis que formen el consorci promotor de la iniciativa de 5G. En aquesta primera etapa, es treballarà el marc més teòric del projecte a banda i banda de la frontera, en el qual s’abastaran aspectes com l’estat de l’art de la tecnologia, la infraestructura disponible i la que faria falta, l’aprofundiment en els casos d’ús i la definició de l’arquitectura global, així com les necessitats del projecte en el qual treballa cada membre del consorci.

Un cop validat el marc teòric per a crear una futura mobilitat a la frontera hispanofrancesa més tecnològica i interconnectada, en el segon any es realitzaran les proves a nivell local en les dues zones esmentades. Finalment, el projecte preveu desplegar-se en el corredor al llarg del primer semestre del tercer any. Serà llavors quan es realitzaran proves en entorns reals dels casos d’ús transfronterers a implementar en el segon semestre. Amb una inversió de 16 milions d’euros, s’habilitarà així el 5G entre Espanya i França de cara a novembre de 2023 i s’obrirà una nova finestra per a digitalitzar la mobilitat al Corredor Mediterrani.

Es contempla la creació d’una autopista digital que connecti de manera intel·ligent amb els vehicles

D’altra banda, el 5GMED realitzarà quatre proves pilot entre Figueres (Girona) i Perpignan (França) per a replicar condicions reals en el període. Per exemple, es preveu el desenvolupament d’una autopista o carretera digital, de manera que la infraestructura es pugui connectar de manera intel·ligent amb els vehicles per a facilitar tot tipus d’informació a l’usuari. Actualment, els conductors obtenen les dades a través de rètols, mentre que el nou sistema proposa que, a temps real i de manera automàtica, preventiva i fins i tot predictiva es pugui obtenir la informació.

A més, també es provarà la conducció autònoma de vehicles en xarxa viària; serveis digitals a bord de la xarxa ferroviària d’alta velocitat francesa (TGV) sense interrupcions; i infoentreteniment amb realitat augmentada per a cotxes autònoms i ferrocarrils, segons han manifestat els promotors de la iniciativa. Cellnex Telecom és la coordinadora del consorci de 21 socis de set països immersos en la connexió 5G hispanofrancesa, entre els quals destaquen actors com Abertis Autopistes, SNCF, LFP Perthus, Vodafone o el Mobile World Capital Barcelona.