27 de septiembre de 2021 | Actualizado 15:49

Barcelona serà la capital mundial del transport públic al 2023

La ciutat acollirà la Global Public Transport Summit, un esdeveniment bianual organitzat per l'organització internacional UITP
FGC

La Unió Internacional de Transport Públic (UITP) ha seleccionat a la ciutat de Barcelona com a seu del congrés internacional de transport públic més important del món de l’any 2023. El Global Public Transport Summit és un congrés i fira organitzat per aquesta entitat que des de 2017 presideix el director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet. “La seva celebració serà una excel·lent oportunitat, perquè tant la ciutat com el conjunt de Catalunya puguin mostrar al món la seva excel·lència i competitivitat en l’àmbit del transport públic i el desenvolupament d’un sistema de mobilitat inclusiu i sostenible”, ha valorat el president d’FGC, Ricard Font.

En aquest sentit, la ciutat catalana ha competit amb Brussel·les (Bèlgica) i Dubai (Emirats Àrabs) per a acollir l’esdeveniment. “El comitè de direcció de l’entitat ha tingut en compte la competitivitat de Barcelona com a ciutat, la seva àmplia experiència en l’organització de grans esdeveniments i el fet de disposar d’un sistema de transport públic amb polítiques de desenvolupament urbà referents a nivell mundial”, han assegurat des de la Generalitat de Catalunya.

L’esdeveniment inclou un congrés i una fira-exposició amb la participació de grans empreses i indústries del sector

L’organització serà a càrrec d’FGC i del Transport Metropolità de Barcelona (TMB), i comptarà amb el suport de Renfe, Fira de Barcelona i el Barcelona Convention Bureau. Així mateix, una vegada confirmat l’esdeveniment, es crearà un comitè organitzador amb la participació dels principals operadors, entitats, organismes i associacions de transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Cada dos anys, UITP organitza aquesta trobada mundial, que inclou un congrés i una fira-exposició amb la participació de grans empreses i indústries del sector, així com d’empreses de sectors complementaris. La seva última edició, celebrada a Estocolm al juny de 2019, va comptar amb la participació de 2.718 participants de 81 països, 474 expositors i 15.000 visitants. Per part seva, el pròxim congrés i exposició es preveu al desembre de 2021 a Melbourne (Austràlia).