5 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53

El port de Tarragona invertirà més de 330 milions d’euros fins al 2024

L’autoritat portuària actualitzarà el seu pla estratègic un cop s’aprovi el marc estratègic portuari a principis del 2021
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha consensuat amb Puertos del Estado el seu Pla d’Empresa 2020-2024, període en el qual s’invertiran més de 330 milions d’euros, dels quals 169 milions correspondran a inversió pública i 162 milions a inversió privada. L’organisme rector dels ports espanyols ha destacat que l’aposta fonamental de l’enclavament català a curt termini “bascula sobre la millora de les seves condicions d’accessibilitat i connectivitat amb la zona centre peninsular”.

A mig termini, ha assenyalat Puertos del Estado, el pla d’inversions “segueix el camí del pla director d’infraestructures de l’autoritat portuària, les actuacions de les quals s’estan executant en sis fases amb un pressupost total de més de 400 milions d’euros”. L’Autoritat Portuària de Tarragona actualitzarà el seu pla estratègic un cop s’aprovi el marc estratègic del sistema portuari, que segons el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, es produirà, previsiblement, a principis del 2021.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha fet una aposta estratègica per la intermodalitat per al seu creixement

Després de la trobada celebrada entre el propi Toledo, i el president i director de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset i Ramón Ignacio García, el màxim mandatari de la institució portuària tarragonina ha ressaltat que “l’aposta estratègica per la intermodalitat serà determinant per al creixement del port de Tarragona en els propers anys”. Cruset ha apuntat que l’execució “a càrrec d’Adif del tram Castellbisbal-Tarragona des de l’estiu del 2020 està sent crucial per a la connexió ferroviària del port al Corredor Mediterrani”. Aquesta aposta estratègica, ha indicat Puertos del Estado, es concreta també en el desenvolupament de la Terminal Intermodal de Guadalajara, l’ajuntament del qual, juntamente ambos el de Marchamalo, han consensuat la solució i ja existeix llicència per executar el moviment de les terres. Pel que fa als accessos a la ZAL de Vila-seca, l’autoritat portuària es troba redactant els tres projectes dels que consta la solució completa.

Una altra de les inversions importants del port de Tarragona per al proper quaternari és la construcció del contradic de Els Prats, a la qual es destinaran 35 milions d’euros. Puertos del Estado ha assenyalat que aquesta infrastructura , a més d’ampliar la capacitat operativa de l’enclavament, representa una millora mediambiental per al propi port i els municipis limítrofes. Pel que fa als tràfics portuaris, el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha indicat que s’observa un canvi de tendència a l’alça en la segona meitat de l’any, en la qual destaca particularment la bona evolució dels granels agroalimentaris. Francisco Toledo ha felicitat l’autoritat portuària per la bona valoració que ha fet la patronal dels fabricants d’automòbils a Espanya, Anfac, en el tràfic de vehicles nous, amb una millora pel que fa a l’informe anterior, ha subratllat Puertos del Estado.