16 de mayo de 2021 | Actualizado 11:01

Synergy treballa per augmentar les freqüències entre Miranda de Ebro i Barcelona

El braç intermodal de Hutchison Ports ha gestionat 500 trens i mogut 22.500 teus en els dos anys d’operacions entre les dues destinacions
Synergy

L’operador intermodal Synergy (Hutchison Ports) compleix dos anys d’operativa a la Terminal de Contenedores de Miranda (TCM), a Miranda de Ebro (Burgos). El que va començar amb un tren setmanal entre les instal·lacions del grup JSV Logistic i la terminal marítima de BEST, en el port de Barcelona, ha crescut en l’actualitat fins als quatre trens setmanals. Així mateix, el servei compta amb previsions per augmentar la freqüència en un futur proper. “Les expectatives són bones, però prefereixo no indicar terminis”, ha comentat el director general de Synergy, Pablo García.

La companyia va obrir les seves portes a TMC l’octubre del 2018 quan va veure “una clara aposta de potencial de mercat a la zona”. En aquest sentit, “la seva situació estratègica al hinterland, així com que històricament ha estat, i és, un important nus ferroviari a Espanya”, van motivar la decisió, segons ha detallat Pablo García.

7.000 tones de CO2

El transport de les mercaderies per ferrocarril ha estalviat més de 7.000 tones de CO2 en aquests dos anys

El servei ferroviari mou tot tipus de mercaderia conteneritzada i, en els darrers dos anys, Synergy ha operat més de 500 trens i mogut més de 22.500 teus en aquest corredor ferroviari. Segons els seus càlculs, això li ha permès estalviar més de 7.000 tones de CO2 a l’atmosfera. Per altra banda, pel que fa a l’afecció del coronavirus en les seves operacions, el director general de Synergy ha assegurat que “quasi no hem notat l’efecte de la pandèmia, ja que els tràfics que gestionem s’han vist molt poc afectats”.

Des de la companyia han conclòs que “no hi ha dubte que els propers anys tant Synergy com TCM seguiran creixent i que aconseguiran nous èxits a Miranda de Ebro”. Cal destacar que, a més de TCM, l’operador intermodal també ofereix altres connexions amb la Terminal Marítima de Zaragoza (tmZ), el Puerto Seco Azqueca (Guadalajara) o la Terminal Intermodal Navarra (TIN).