24 de noviembre de 2020 | Actualizado 17:36

Catalunya assoleix en el tercer trimestre la major absorció immologística de l’any

Dels 126.124 metres quadrats contractats del juliol al setembre, el 75% d’ells s’han ubicat a la segona corona
Katoen Natie

La contractació immologística en el mercat català ha assolit els 126.124 metres quadrats del juliol al septembre, el volum trimestral més alt en el que portem d’any, tot i que la xifra suposa un retrocés del 4,8% interanual. La consultora Forcadell ha destacat que es tracta d’una dada “molt positiva”, donat l’actual context de pandèmia. De la mateixa maneraque en el trimestre anterior, la segona corona de Barcelona ha registrat el major volum i nombre d’operacions, amb un total de 12 que han sumat 95.299 metres quadrats, el 75% del total. Per la seva part, la primera corona ha comptat amb dues operacions i un volum de 5.825 metres quadrats; mentre que la tercera ha assolit els 25.000 metres quadrats en una sola operació.

“Les més destacades d’aquest trimestre són el lloguer de 29.000 metres quadrats en Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), a la segona corona i propietat de Segro; així com l’ampliació en La Canonja (Tarragona), a la tercera corona, per part de Kaoten Natie de 25.000 metres quadrats”, han especificat des de Forcadell. En aquest sentit, el director d’Industrial-Logística de la consultora immologística, Gerard Plana, ha senyalat que “els ‘asking rents’ es mantenen estables i no es preveuen increments ni descensos en el curt termini”, mentre que “la disponibilitat es manté també estable i preveiem que els projectes que existeixen en el mercat, especialment en la segona corona, es vagin absorbint gradualment”.

“La disponibilitat es manté estable i preveiem que els projectes que existeixen en el mercat s’absorbeixin gradualment”
Gerard Plana Director d’Industrial-Logística de Forcadell

Pel que fa això, l’operació mitjana se situa en 8.408 metres quadrats, “molt per sobre del darrer trimestre”, segons Forcadell, degut a l’impacte d’algunes operacions. No obstant això, el predomini d’aquelles d’entre 3.500 i 7.000 metres quadrats es manté alt pel que fa al número en el mercat català. Pel que fa a les naus d’obra nova o clau en mà, aquestes han suposat el 33% del volum total, “proba de que segueix existint necessitat de més immobles logístics i més moderns”, ha justificat la consultora. Gerard Plana ha conclòs que “és veritat que hi ha algunes disponibilitats en la zona Penedès a mig camí entre la segona i la tercera corona, que esta vivint períodes de comercialització més llargs del que estem acostumats, però la pressió en la segona corona hauria de fer absorbir aquest producte en els propers mesos”.