6 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53

EcoPol estudia ampliar les seves zones per al repartiment d’última milla sostenible a Barcelona

La companyia es reunirà aquesta setmana amb l'AMB per ampliar la zona de distribució amb tricicles a barris com el de Gràcia
EcoPol

La pandèmia ha propiciat que les grans plataformes de distribució es fixin en models sostenibles d’entrega per a la petita paqueteria com EcoPol, segons han explicat des d’aquesta empresa amb seu a Barcelona. Aquest canvi de tendència en la compra del consumidor arrel del confinament, unit a les noves restriccions que van començar a aplicar-se després del mateix, ha incrementat la demanda d’aquest tipus de serveis de transport. “Aquesta mateixa setmana ens reunirem amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per ampliar la zona de distribució a barris com el de Gràcia, ja que l’AMB vol facilitar hubs de repartiment i càrrega per a empreses amb iniciatives amb la nostra”, ha especificat la directora comercial i portaveu d’EcoPol, Marga Barca.

En l’actualitat, l’empresa presta serveis a operadors logístics com DHL i MRW per a aquest tipus d’enviaments, així com altres startups com Kubbo, especialitzada en fulfillment urbà i entregues ultraràpides per a ecommerce. “Implementem la distribució d’última milla amb tricicles de gran capacitat perquè distribuïm també part del repartiment de DHL amb furgonetes grans en zones de la Ciutat Comtal, i és allà on vam veure que podríem millorar l’efectivitat de les entregues a Barcelona, substituint les furgonetes pels tricicles elèctrics”, ha explicat Marga Barca. Això inclou, entre d’altres, “estalvi de multes, horaris oberts i sense restriccions o aparcament fàcil i a prop dels destinataris”.

“Si parlem de Ciutat Vella, el furgó no té res a fer a la distribució urbana amb tricicle”
Marga Barca Directora comercial d'EcoPol

EcoPol reparteix actualment en l’Eixample esquerra i en la zona de Ciutat Vella. En aquest sentit, la capacitat d’entrega en comparació als furgons o vehicles de quatre rodes depèn de la zona en la que es duu a terme la distribució. “Si parlem de Ciutat Vella, el furgó no té res a fer respecte a la distribució amb tricicle i hem vist diferències d’efectivitat de fins al 40%”, ha especificat la companyia. “En codis postals de l’Eixample, hem detectat, des de que les mesures que està prenent l’ajuntament, un increment d’entregues pel que fa a les furgonetes: en igual circumstància en aquesta zona, les bicicletes poden entregar el 20% més que un furgó de repartiment; i en zones com el Passeig de Gràcia, el tricicle no té rival pel que fa a l’efectivitat en l’entrega”.

Així mateix, la companyia també ha col·laborat en el passat amb altres operadors logístics com Seur. EcoPol compta amb un hub de 300 metres quadrats a l’Eixample i disposa d’un local cedit en el Mercat del Ninot. “Amb ells, s’aconsegueix dirigir els camions o furgonetes cap als nostres punts de descàrrega, des d’on s’entreguen als seus destinataris amb vehicles elèctrics de forma eficaç, sostenible i ràpida”. Pel que fa a això, disposa avui en dia de 15 tricicles de gran capacitat, nou bicicletes de càrrega (cargobikes) i sis bicicletes ‘bullits’ de dues rodes.