14 de julio de 2024 | Actualizado 16:57
Vaixell ‘Navi Sky’ | Autoritat Portuària de Tarragona

Ocmis Maritime adquireix el vaixell ‘Navi Sky’ subhastat pel port de Tarragona

La companyia especialitzada en el charter d’embarcacions amb seu a Castelló suma el novè vaixell de la seva flota

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha resolt la subhasta del vaixell ‘Navi Sky’, que des del passat mes de gener es trobava atracat en el dic de Llevant. L’empresa Ocmis Maritime ha estat la guanyadora de la mateixa, en obtenir l’embarcació per un preu final de 710.000 euros. El ‘Navi Sky’, amb bandera de la República de Palau, és un vaixell mercant de càrrega general construït al 1998 per China State Shipbuilding Corporation. “El vaixell es troba en estat d’abandonament, però amb una estructura, equipament i maquinària en bon estat de conservació”, han aclarit des del port català. Pel que fa a això, disposa d’una eslora total de 100,62 metres i una mànega de 16,2 metres.

Ocmis Maritime treballa en la zona Nord d’Espanya, França i Itàlia, així com en el Nord d’Àfrica

Per la seva part, Ocmis Maritime és una empresa ubicada a Castelló i especialitzada en el charter d’embarcacions, que va ser constituïda el 2016. En aquest sentit, disposa de vaixells de càrrega general per a mercaderies com granels, ferro, marbre o contenidors i les seves embarcacions poden carregar entre 3.000 i 8.000 tones de mitjana. La nova adquisició, de 5.000 tones de capacitat, “porta mesos parada, però té l’avantatge de què no és tan vella, 22 anys, i creiem que pot ser bó que s’incorpori a la nostra flota un cop la posem al dia”, han comentat des de l’empresa.

Ocmis Maritime disposa en l’actualitat de nou vaixells, comptant aquesta nova incorporació, i treballa en la zona Nord d’Espanya, França i Itàlia, així com en el Nord d’Àfrica en ubicacions com la costa d’Algèria, Tunísia, el Marroc, Egipte, el Líban, Turquia i el Mar Negre. En total, tres empreses han participat en la subhasta, que va comptar amb un preu de sortida de 350.000 euros. No obstant això, les ofertes van proposar un preu inicial de 370.000 euros per a l’obtenció del vaixell. El port de Tarragona va fer pública la resolució per la qual s’acordava la licitació per a la subhasta del vaixell el 30 de septembre i les empreses van poder presentar la seva oferta fins al 14 d’octubre.