26 de febrero de 2021 | Actualizado 17:57

Goodman aposta pels projectes multinivell per als seus desenvolupaments a Catalunya

L’alta demanda i l’escassetat de disponibilitat d’espai inmologístic a prop de Barcelona fomenten la creació d’aquest tipus d’instal·lacions
Simulació del futur centre de Goodman a Castellbisbal | Goodman

El promotor inmologístic Goodman defensa el desenvolupament de projectes multinivell a Catalunya, donada l’alta demanda de sòl a Barcelona i la seva escassa disponibilitat. “Ara és més important que mai oferir solucions innovadores i, amb la creació d’instal·lacions multinivell, proporcionem noves oportunitats per a què el client del sector retail, ecommerce i la logística de tercers disposin de localitzacions prime a prop dels seus consumidors”, han especificat des de l’empresa.

Pel que fa a això, el director de Goodman a Espanya, Ignacio García Cuenca, ha assenyalat que “les instal·lacions multinivell per a múltiples clients demostren la nostra capacitat per adaptar-nos a un entorn urbà en el qual l’espai és molt preuat”. Així mateix, ha assegurat que els clients demanden eficiència en la seva cadena de subministrament, motiu pel qual requereixen “instal·lacions d’alta qualitat en localitzacions estratègiques pròximes als grans nuclis de consum, per agilitzar els temps d’entrega i reduir els costos de transport i la seva petjada de carboni”.

“Les instal·lacions multinivell per a múltiples clients demostren la nostra capacitat per adaptar-nos a l’entorn urbà”
Ignacio García Cuenca Director de Goodman a Espanya

Amb aquesta finalitat, Goodman ha treballat juntament al cos de Bombers de la Generalitat i a les autoritats locals en la planificació d’aquest tipus de desenvolupaments, amb l’objectiu de què acompleixin els requisits de seguretat i la normativa vigent. Molins de Rei i Castellbisbal Logistic Centre són, segons assegura la companyia, les primeres instal·lacions multinivell a Espanya en obtenir l’autorització administrava de la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incencids i Salvament de la Generalitat de Catalunya per ser operats per diferents clients.

En concret, el projecte de Molins de Rei és una instal·lació logística multinivell i crossdock ja llogada a l’operador logístic DSV, de 46.000 metres quadrats. Per la seva part, el Castellbisbal Logistics Centre compta amb dues plantes independents de 14.700 metres quadrats que poden conectar-se. “Cada planta està equipada amb els elements necessaris per permetre l’operativitat dels dos clients de forma independent o integrar-se per allotjar un sol client”, ha especificat Goodman. A la finalització de l’obra, la companyia sol·licitarà la certificació ambiental BREEAM Excellent.

Goodman ha treballat amb l’Adminstració Pública en la planificació d’aquest tipus de desenvolupaments

“Els dos nous desenvolupaments a Barcelona van en línia amb la nostra estratègia d’invertir en localitzacions privilegiades i crear solucions innovadores amb perspectiva de futur que permetin els nostres clients arribar als seus consumidors”, ha conclòs García Cuenca. “Aquestes instal·lacions beneficiaran a la comunitat en el seu conjunt generant oportunitats de treball en la regió, i permetent als clients posicionar-se en les àrees amb els nivells més alts de demanda d’entregues”.