5 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53

Mercabarna llança un marketplace logístic per a carregadors i transportistes

La solució, similar a una bossa de càrregues, cerca agilitar processos, optimitzar les rutes de transport i obrir una nova via comercial
Mercabarna

El mercat majorista de Barcelona, Mercabarna, ha inaugurat aquest mes d’octubre un marketplace logístic per a connectar les necessitats de transport de companyies majoristes i l’oferta d’empreses logístiques. Amb aquest objectiu, la filial de serveis digitals de DeutschTelekom, T-Systems, ha creat per a Mercabarna l’aplicació Digital Logistics Marketplace. Es tracta d’una solució tecnològica que “permet guanyar competitivitat, diferenciar-se de la competència i beneficiar a les empreses participants”, segons han assegurat des del mercat majorista. Avui dia, s’ha realitzat una prova pilot on han participat un total de set empreses majoristes i sis logístiques.

Per a utilitzar l’eina, que funciona de manera similar a una borsa de càrregues, l’empresa majorista ha de realitzar una sol·licitud de transport en la qual informa sobre el que necessita transportar, el destí i la data; mentre que les empreses logístiques publiquen les seves ofertes basades en les rutes que realitzen habitualment. D’aquesta manera, ambdues revisen les sol·licituds i ofertes rebudes i l’empresa majorista pot triar l’oferta. “El CMR s’integra en el flux de l’aplicació, que serveix de garantia del servei contractat”, ha especificat Mercabarna. D’aquesta manera, el mercat majorista avança cap a la seva digitalització, un dels principals objectius que el nou director general de l’entitat, Jordi Valls, va destacar després del seu nomenament.

En aquest sentit, l’aplicació disposa d’un sistema de missatgeria directa entre totes dues parts i notificacions instantànies. Així mateix, el mercat ha destacat que, mitjançant el sistema, es permet agilitar el procés i es guanya competitivitat, s’obre una via comercial addicional per als operadors logístics i s’optimitzen les rutes de transport sobre la base de la sostenibilitat econòmica i ambiental. Aquest acord entre T-Systems i Mercabarna se suma al que ja van iniciar el mes d’abril passat amb el desenvolupament d’una app per a portar aliments a entitats i col·lectius necessitats davant la crisi del coronavirus. Per a la seva creació, es va realitzar un hackathon de 24 hores en la qual va participar un equip de 20 experts de T-Systems amb la col·laboració de directius de Mercabarna.