2 de diciembre de 2020 | Actualizado 6:21

Suardiaz inicia un servei regular per a càrrega rodada entre els ports de Barcelona i Tànger

El nou enllaç pot carregar fins a 200 semiremolcs per trajecte i setmana i està destinat tant a càrrega seca com a temperatura controlada
Vaixell de Suardiaz atracat al port de Barcelona | E.M.

La naviliera Suardiaz ha anunciat el llançament d’un nou servei regular Ro-Ro entre Tanger Med (el Marroc) i Barcelona el pròxim 7 de novembre. Aquest nou enllaç, ha destacat la companyia marítima, comptarà amb dues sortides a la setmana i està destinat a tota mena de càrrega, des de retail, distribució, tèxtil, hortofructícola i automoció, fins a maquinària pesant. El vaixell destinat a aquest servei pot carregar fins a 200 semiremolcs no acompanyats per trajecte i setmana, de manera que el servei no es veuria afectat en cap moment de l’any per l’entrada de passatge, han precisat des de Suardiaz.

El nou servei escalarà al port de Barcelona els dilluns i els dijous a partir del 9 de novembre

La companyia marítima ha subratllat que és un servei apte per a la càrrega rodada tant de mercaderia seca com a temperatura controlada. El temps de trànsit entre el port de Barcelona i el de Tanger Med serà de 35 hores, mentre que en sentit invers serà d’una hora més. La primera escala al port català està prevista per al 9 de novembre, ha assenyalat Suardiaz, que ha ressenyat que està previst que el vaixell recali tots els dilluns i els dijous.

Aquest nou enllaç, ha indicat la companyia, està en línia amb el Green Deal europeu, l’objectiu del qual és l’eliminació neta dels gasos d’efecte d’hivernacle. El naviliera vol contribuir a la descarbonització i a la reducció d’emissions al medi ambient, “oferint una alternativa competitiva a les rutes ja existents”.