29 de noviembre de 2020 | Actualizado 14:08
Port de Barcelona

El port de Tarragona consolida a l’alça el moviment de camions a les seves instal·lacions

El tràfic de vehicles pesats en el recinte, impactat pel coronavirus, ha recuperat pes i ja supera al de l’exercici anterior

Un total de 78.512 camions han transitat per les instal·lacions portuàries de Tarragona a l’octubre, amb una pujada del 4,2% interanual. Es tracta d’una xifra que consolida les dades obtingudes al setembre, mes en el qual es va registrar el pas de 71.971 camions pels seus accessos, dada similar a la del mateix període del 2019. “Reflecteixen una lleu tendència a la recuperació”, ha valorat el port en un comunicat.

D’aquesta forma, tot i la complexa situació sanitària per la Covid-19, el port acumula en l’actualitat dos mesos consecutius de tendència a l’alça. “L’augment de tràfics segueix sent la nostra prioritat, donat l’aprovisionament d’energia, matèries primeres i agroalimentaris”, ha detallat l’autoritat portuària. Així mateix, el complex portuari català ha augurat de cara als propers mesos que es continuarà aquesta tendència positiva, en concret, amb una recuperació dels nivells de tràfics similars als del 2019.

El port de Tarragona va iniciar l’any 2020 amb un moviment en l’entrada i sortida de camions inferior al del 2019, amb 74.635 vehicles en comparació als més de 80.000 registrats en el mateix mes de l’any anterior. De fet, aquests nivells per sota de l’exercici previ s’han mantingut fins al setembre, quan s’ha revertit la tendència. Per la seva part, els efectes del coronavirus en el tràfic de camions s’han pogut comprovar des de l’abril, tot i que el maig ha estat el mes més afectat amb un moviment de 43.741 camions, en comparació als més de 75.000 del mateix període del 2019.