6 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53

El port de Barcelona mantindrà un vessant digital en la seva propera missió comercial

La missió empresarial virtual amb Colòmbia organitzada per l’autoritat portuària ha superat en participació a les presencials
Mercè Conesa (Port de Barcelona) Damià Calvet (Territori i Sostenibilitat) en la clausura de l’esdeveniment | Port de Barcelona

La missió empresarial online del port de Barcelona a Colòmbia ha finalitzat amb un recompte de 600 inscrits. D’aquesta xifra, 250 provenien de Colòmbia, altres 250 d’Espanya i la resta, principalment, de països llatinoamericans. Es tracta d’unes dades que, tal i com ha assenyalat l’autoritat portuària, “superen àmpliament els assolits a les anteriors missions presencials”. La present, celebrada el 4 i 5 de novembre, ha estat la primera organitzada totalment online dels ports del sistema portuari espanyol en l’actual context de pandèmia. Pel que fa a això, l’autoritat portuària s’ha comprès a mantenir el vessant digital en les pròximes missions.

La plataforma en la qual s’ha seguit la missió permetrà el networking online durant els propers 15 dies

La missió s’ha pogut seguir en una plataforma tecnològica pròpia que permetrà el networking online durant els propers 15 dies. “Ha estat una eina eficient per promocionar la comunitat portuària de Barcelona en els seus principals mercats d’ultramar i ajudar a la internacionalització del teixit empresarial català”, ha destacat el port. Les ponències i presentacions realitzades han permès compartir coneixements entre els participants, coincidint en el model de futur que defensa l’ens portuari català basat en la transparència i la col·laboració dels actors implicats en el transport internacional per aconseguir un món més sostenible.

El port ha assegurat que la participació s’ha mantingut “molt alta” durant els dos dies que ha durat l’esdeveniment i on, entre d’altres, es va presentar la propera edició del ‘Smart Ports. Piers of the future’, que se celebrarà el 17 i 18 de novembre. La presidenta de l’autoritat portuària, Mercè Conesa, va agrair en el marc de la clausura la participació dels professionals i va recordar a l’auditori colombià que “el port de Barcelona els facilita l’accés al cor d’Europa”, un mercat de 400 milions de consumidors.