29 de noviembre de 2020 | Actualizado 12:01

La zona franca de Barcelona mostra el seu potencial als Emirats Àrabs

Rep la visita del cònsol general dels Emirats Àrabs a Barcelona per promocionar-se com a hub del Sud d’Europa
D’esquerra a dreta: Pere Navarro (CZFB) i Majid Alfalasi | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de al Zona Franca de Barcelona ha rebut la visita del cònsol general del Emirats Àrabs a Barcelona, Majid Alfalasi, per aprofundir en les oportunitats que el recinte presenta per a les empreses del país àrab. Pel que fa a això, el Consorci ha ofert les seves instal·lacions com a alternativa per a les companyies dels Emirats que es vulguin instal·lar al Sud d’Europa, específicament, en una ubicació que qualifica com la capital de la nova economia. “Volem que vegin que la ciutat té potencial i que aquí s’instal·larà un hub important que ofereix molts avantatges, ja no només pel que fa a l’ecosistema, sinó també per ubicació”, han explicat des de la zona franca.

La primera fase del DFactory s’inaugurarà el març del 2021

En aquest sentit, Alfalasi ha visitat el DFactory juntament amb el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; i el directora general de l’entitat, Blanca Sorigué. Mitjançant aquesta primera fase de les noves instal·lacions, que s’inauguraran el març del 2021, s’habilitarà un hub tecnològic de 17.000 metres quadrats per acollir companyies que fabriquin productes relacionats amb la intel·ligència artificial (IA), el blockchain, la ciberseguretat o la impressió 3D, entre altres àmbits.

“Estem convençuts de què una economia amb la dels Emirats Àrabs Units pot trobar elements d’atracció interessants en apostes estratègiques com el 3D Factory Incubtor o el DFactory”, ha valorat Navarro. Així mateix, ha agraït la visita d’Alfalasi poc després del seu nomenament, que es va fer el passat 10 d’agost, fet que, segons el delegat especial, “ens confirma que el Consorci és un actor de gran rellevància per a la projecció internacional de l’economia”. Pel que fa a això, el passat 23 d’octubre la zona franca també va rebre en les seves instal·lacions al cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Robert Riley, en el marc de la seva estratègia internacional.