13 de junio de 2021 | Actualizado 7:16

El port de Barcelona mobilitza més recursos per a recuperar i generar tràfics al 2021

"Tancarem l'exercici amb xifres positives", tot i que "hem prioritzat la resiliència de la comunitat portuària", ha recordat Conesa
Autoritat Portuària de Barcelona

La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha aventurat que, durant el pròxim exercici, “recuperarem part dels tràfics perduts al 2020” per la pandèmia. A més, Conesa ha recordat també durant la seva intervenció a Executive Forum que tot l’equip està treballant per a generar noves oportunitats, sobretot amb Àsia. També es preveuen 20 milions d’euros per a 2021 en matèria de bonificacions a la taxa d’ocupació i reduccions dels coeficients correctors de la resta de taxes. Respecte als pròxims anys, ha avançat que el Pla Estratègic 2021-2025 s’aprovarà en el pròxim consell d’administració de l’autoritat portuària.

En referència als resultats d’enguany, impactats per la crisi del coronavirus, la presidenta del port de Barcelona ha repassat els plans de suport al teixit empresarial. “Hem prioritzat la resiliència de la nostra comunitat portuària” i, malgrat això, “tancarem l’exercici amb xifres positives”.

Concretament, les previsions apunten a uns beneficis de deu milions d’euros, malgrat l’impacte de l’emergència sanitària, la desaparició dels creuers durant pràcticament tot l’any i la seva política anticíclica. En aquest context, Conesa ha subratllat que l’autoritat portuària, gràcies al seu posicionament financer, ha aconseguit mantenir totes les inversions pressupostades per a 2020. Per tant, ha continuat, “afrontem el futur amb bones perspectives”.