29 de noviembre de 2020 | Actualizado 12:01

Els amarradors de Barcelona desconvoquen la vaga després d’arribar a un acord

Els treballadors de Cemesa ja han signat l'acord i els de Mooring l'oficialitzaran el pròxim 18 de novembre en un acte de conciliació
Cemesa

Els treballadors d’amarre del port de Barcelona han arribat a un acord amb les empreses Cemesa i Mooring i han desconvocat la vaga que tenien prevista per a dijous que ve, 19 de novembre. Després de la conciliació duta a terme aquest matí en el cas de Cemesa, els seus amarradors han acceptat situar en nou el personal mínim per guàrdia i per maniobra mentre duri el període d’alarma, vehiculant-lo exclusivament a l’amarre i desamarre de vaixells. Així mateix, un altre dels punts clau ha estat pactar una inversió en mitjans materials, amb reclamacions que fonts pròximes a les negociacions han qualificat com a “històriques”, per exemple, en l’àmbit dels vehicles utilitzats i la seva seguretat.

L’acord també contempla que es realitzi un seguiment del tràfic marítim a l’enclavament portuari, de manera que, si aquest augmentés, l’empresa s’adaptaria a les noves condicions, un suggeriment proposat per l’Autoritat Portuària de Barcelona. Dilluns que ve, 16 de novembre, s’aplicaran les mesures, que també inclouen ampliar a un mínim d’11 treballadors per torn quan s’aixequi l’estat d’alarma. “Si es compleix, no és un mal acord”, han valorat les fonts pròximes a les negociacions.

Els treballadors de Mooring reclamen una contraprestació si el mínim de treballadors és inferior a 9

Per part seva, els treballadors de l’altra empresa d’amarre al port català, Mooring, no van aconseguir aconseguir un pacte en la conciliació d’ahir a la tarda. No obstant això, després de la reunió mantinguda aquest matí, s’ha pactat un preacord, que s’ha signat aquesta mateixa tarda. En aquest sentit, totes dues parts confirmaran oficialment el document dimecres que ve, 18 de novembre, en un acte de conciliació davant el Cemac.

El contingut de les mesures reclamades a totes dues empreses és similar, però els treballadors de Mooring no inclouen la clàusula de la inversió, per considerar-la innecessària en el seu cas, i afegeixen un punt més que els de Cemesa: una contraprestació amb un dia de lliure disposició als treballadors d’un torn quan aquest sigui inferior als nou pactats. “Donarem un màxim de dues hores a l’empresa per a trobar una persona que rellevi aquest torn per força major, per exemple, per algú que anomena a última hora perquè no es troba bé o per un accident laboral”, ha explicat el president del sindicat USTP, David Bermúdez.