6 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53

Cargobici analitza opcions per ampliar la seva presència a Catalunya

La startup catalana contempla estendre les seves solucions més enllà de Barcelona, així com iniciar un nou projecte amb Cimalsa
Cargobici

La pandèmia ha propiciat que moltes empreses accelerin la seva aposta per la bicicleta per al repartiment d’últim milla, una oportunitat que segons el director general de Cargobici, Antonio José Domínguez, “pot canviar la logística de les nostres ciutats”. De cara al 2021, la startup especialitzada en ciclologística aspira a assentar la seva base operativa a Barcelona, on actualment treballa, entre d’altres, en el desenvolupament de funcionalitats específiques per a missatgeria i recollida selectiva de residus urbans. “Es presenta per davant un any exigent, però amb moltes oportunitats, i volem ser protagonistes del canvi de model logístic”.

Així mateix, Cargobici abordarà de forma imminent un projecte amb l’empresa pública Cimalsa. En concret, la iniciativa contempla el conjunt de la cadena logística, partint de l’aprovisionament a una plataforma multimodal amb accés ferroviari per a la posterior entrega a centres de distribució urbana. Per altra banda, Cargobici també busca estendre les seves solucions més enllà de Barcelona: “Volem començar amb ajuntaments valents i decidits que controlin o vagin a controlar la càrrega i descàrrega en l’interior de les seves respectives zones de baixes emissions”, ha recalcat Domínguez. “No volem oferir nyaps, que ja hi ha hagut molts, sinó una solució completa”.

“No volem oferir nyaps, que ja hi ha hagut molts, sinó una solució completa”
Antonio José Domínguez Director general de Cargobici

L’auge d’aquest tipus de vehicles de càrrega ha accelerat, així mateix, el desenvolupament d’innovacions en l’àmbit de la ciclologística com els calaixos amb fred negatiu que utilitza Cargobici, i que li permet transportar entre -18 i +24 graus centígrads productes farmacèutics o de supermercats, amb autonomia de 16 hores sense recàrrega; o calaixos de tres temperatures: congelat, fresc i sec. Entre els avantatges de les bicicletes de càrrega, segons ha detallat la companyia, es troba la millora de l’eficiència i la sostenibilitat en tota la cadena de valor: “És un vehicle barat per afrontar la distribució en els centres urbans de les ciutats, sobretot si ho comparem amb les furgonetes elèctriques”. Pel que fa a les zones òptimes per al seu ús, són idònies les ubicacions “amb tràfic calmat, amb limitació de velocitat a 30 kilòmetres per hora, amb restriccions a vehicles motoritzats”.

La bicicleta de càrrega és l’únic vehicle de transport de mercaderies que té accés a àrees restringides

“La bicicleta de càrrega és l’únic vehicle de transport de mercaderies que té accés a àrees restringides”, ha conclòs Domínguez. “Per aquest motiu, les bicis de càrrega s’han convertit en dominadores en Alemanya, bressol de l’automòbil, on l’any passat es van vendre més cargobikes elèctriques que furgonetes elèctriques”.

L’APOSTA DE CARGOBICI PELS MICROCIMS
Cal recordar que la col·laboració de Cargobici amb Cimalsa, així mateix, passa per la implantació de la seva solució logística d’última milla. Es tracta de microplataformes de mercaderies, modulars i d’ús públic, per fer la ruptura de la càrrega des de les furgonetes o camions fins a les ‘cargobikes’. En aquest sentit, encara no s’han desenvolupat els microcims que contempla l’acord, però la companyia insisteix en els avantatges d’aquest tipus de solucions. “Són espais púbico-privtas, que garanteixen la igualtat en l’accés i la universalitat dels serveis, ja que aquests espais permeten també oferir eines per a la ‘primera milla’ als comerços de la zona, sent un element dinamitzador de l’economia”, ha especificat Domínguez.