5 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53

Adif autoritza un nou enllaç a la terminal del port de Tarragona a Guadalajara

La nova connexió a la via 2 de la línia Madrid-Barcelona se suma a la que ja disposava la instal·lació prèviament per a enllaçar amb la via 1
Adif

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif ha autoritzat l’Autoritat Portuària de Tarragona a connectar la seva terminal intermodal de la Ciutat del Transport Port Centro en Guadalajara-Marchamalo amb la via 2 de la línia Madrid-Barcelona. Aquesta terminal, situada al Corredor de l’Henares, ja disposava prèviament d’una autorització de connexió a la xarxa ferroviària d’interès general (RFIG), concretament a la via 1 d’aquesta mateixa línia, ha indicat Adif.

La infraestructura tindrà tres vies que permetran operacions de trens de 750 metres

La terminal intermodal disposarà, en una primera fase, de tres vies, una d’apartat (electrificada) i dos de recepció i expedició, que permetran les operacions de trens d’una longitud de 750 metres, així com una via d’uns 100 metres per a estacionament de maquinària. Adif ha apuntat que, en una segona fase, podrien instal·lar-se tres vies més per a operar trens de 750 metres. Aquesta nova infraestructura es complementarà amb la terminal intermodal La Boella, ja construïda al port de Tarragona.

La instal·lació permetrà la seva connectivitat amb els principals ports de les façanes cantàbrica i mediterrània i afavorirà el creixement dels trànsits intermodals ferrocarril-carretera i marítims. Quant a la comunicació per carretera, Adif ha destacat que la futura terminal estarà connectada amb les principals vies, R-2, CM-101 i A-2, Itinerari Europeu E-90.