16 de junio de 2021 | Actualizado 18:15

Henkel situa a Barcelona el seu hub logístic per al Sud d’Europa per a la divisió Laundry & Home

Aquesta ampliació de les instal·lacions permetrà emmagatzemar fins a 500 referències i reduir els temps de lliurament al mercat
Àrea automatitzada de la nova plataforma logística a Montornès del Vallès | Henkel

La multinacional Henkel ha començat a operar des del seu nou magatzem automàtic de Montornès del Vallès (Barcelona). La instal·lació, en la qual s’han invertit 22 milions d’euros i consta de 24.000 metres quadrats, permetrà gestionar un volum de fins a un milió de palets o set milions d’unitats de productes a l’any. D’aquesta manera, “aquest centre es converteix en el hub logístic per al Sud d’Europa per a la divisió Laundry & Home Care, amb marques com Wipp Express, Dixan, Tenn i Vernel, entre altres”, ha explicat la companyia.

S’han invertit 22 milions d’euros a la plataforma, que consta de 24.000 metres quadrats

Aquesta ampliació de les instal·lacions permetrà a la multinacional emmagatzemar fins a 500 referències de producte i reduir els temps de lliurament al mercat. A més, respondrà “a l’augment de la producció, que s’ha vist triplicada després de la implementació d’una nova línia d’envasat en aquest mateix centre que es va dur a terme en 2018, així com a l’augment de la demanda d’exportacions a la resta de països del Sud d’Europa”, ha afegit Henkel.

La plataforma posada en marxa ara està composta per tres àrees, cadascuna d’elles destinada a tasques logístiques específiques. “La primera és una zona completament automatitzada amb capacitat per a 21.000 palets i la segona és una zona convencional amb capacitat per a emmagatzemar 14.000 palets”, ha assenyalat la multinacional. Finalment, s’ha creat una tercera zona “destinada a tasques de picking i copacking” per a satisfer “la necessitat de proporcionar solucions cada vegada més personalitzades als clients, una tendència que va en augment”.

El nou centre disposa de tres àrees: una automatitzada, una altra convencional i una tercera per a picking i copacking

Respecte a la zona automatitzada del magatzem, aquesta es divideix en cinc blocs, cadascun dels quals compta amb un transelevador de 38 cicles dobles per cada hora, a més de comptar amb dos transportadors per a la càrrega i descàrrega automàtica de les llançadores des de la zona de producció, ha enumerat Henkel. També la càrrega i descàrrega de palets dels camions es realitzarà de manera automàtica.

Segons la multinacional, “el nou centre logístic suposa un salt qualitatiu quant a la sostenibilitat” i forma part de l’estratègia de la companyia per a millorar el “procés logístic” a través de “la xarxa de magatzems, optimitzar el transport i expandir el transport intermodal de la carretera al tren”. La implementació d’aquest nou model logístic centralitzat “ja no requereix la subcontractació de diversos magatzems externs que implicaven un major nombre de desplaçaments i majors distàncies”.