18 de mayo de 2021 | Actualizado 6:02
Ricard Font durant la presentació de les noves màquines | FGC

FGC i Ecoembes s’alien per a instal·lar màquines de reciclatge a les estacions

La innovació permet als ciutadans rebre recompenses per portar els seus residus i donar-los una segona vida

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha reiterat la seva aposta per la sostenibilitat amb un nou projecte vinculat a l’economia circular. En concret, l’operador ferroviari ha habilitat màquines de reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic en deu estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb previsió de sumar cinc més en les pròximes setmanes. Aquestes taquilles formen part del sistema de devolució i recompensa desenvolupat per l’organització Ecoembes per a reciclar residus. A més, els usuaris rebran recompenses que fomenten el transport sostenible, per exemple, participant en sortejos per a aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics.

“Amb aquesta acció, fem un pas més per a contribuir a la sostenibilitat”, ha assenyalat el president d’FGC, Ricard Font. “Cedim espais en les nostres estacions per a fomentar el reciclatge i avançar cap a un model d’economia circular, neutra en emissions i inclusiva”. Es tracta d’un sistema que ja funciona amb els contenidors grocs de 16 municipis catalans i que també permet ajudar als més necessitats, per exemple, amb contribucions al Banc d’Aliments de Catalunya.

“Cedim espais en les nostres estacions per a fomentar el reciclatge i avançar cap a un model d’economia circular”
Ricard Font President de FGC

El president d’FGC ha recordat que l’aposta per la sostenibilitat de l’entitat també passa per la seva lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire. Entre altres, la companyia ferroviària ha reduït el 72% de les seves emissions de gasos d’efecte d’hivernacle amb la compra d’energia verda certificada. A més, disposa de projectes que li permetran passar d’una oferta actual de 120 milions de viatges a l’any a 250 milions. Per part seva, per al funcionament de les taquilles, els usuaris han de connectar-se a una aplicació web, escanejar el codi de barres de l’envàs i dipositar-lo en el seu interior. En escanejar el codi QR que apareixerà en la pantalla, obtindran punts que podran canviar per recompenses.