24 de enero de 2021 | Actualizado 10:25
Mercè Conesa | Autoritat Portuària de Barcelona

Mercè Conesa substitueix a Pere Navarro a la presidència de BCL

Navarro passarà a ocupar una de les tres vicepresidències al costat d'Enric Ticó (Cimalsa) i Albert Dalmau (Ajuntament de Barcelona)

Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) ha designat a la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, com a presidenta de l’entitat per als pròxims dos anys. D’aquesta manera, ha substituït en el càrrec al delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, que ara passarà a ocupar una de les tres vicepresidències de l’entitat. Per part seva, el president de Cimalsa, Enric Ticó, i el gerent de l’àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Dalmau, ocuparan les dues vicepresidències restants.

“Seguirem el camí que BCL ha vingut desenvolupant aquests últims anys amb Pere Navarro i amb les línies d’actuació, que passen per establir aliances integrals amb els sectors clients com ho són el de la indústria, el de la distribució i el de comerç internacional”, ha ressaltat Conesa. La candidatura del port de Barcelona ha estat l’única presentada i ha estat aprovada a la reunió telemàtica que l’assemblea general de BCL va celebrar ahir, 23 de novembre.

“Establirem aliances amb la indústria, el de la distribució i el de comerç internacional”
Mercè Conesa Presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona

D’altra banda, la nova presidenta de BCL ha remarcat que la col·laboració público-privada ha de servir per a “avançar en iniciatives que contribueixin a anar creant un nou teixit industrial assentat en la indústria 4.0, a optimitzar l’eficiència i reduir l’impacte ambiental del sector logístic i a potenciar els processos d’exportació de les empreses”. Per això, l’organisme potenciarà les noves comissions de treball que es basin “en models participatius que reforcen la imatge del sector logístic tant en el sector públic, especialment en el municipal, com en l’empresarial i en la societat”, ha afegit Conesa.