26 de enero de 2021 | Actualizado 7:32

La Zona Franca de Barcelona preveu una millora dels seus resultats econòmics per a 2021

Els comptes de l'entitat per a l'any pròxim contemplen un increment del 2,3% en els ingressos i un augment dels beneficis
Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Els pressupostos del Consorci de la Zona Franca de Barcelona estimen uns beneficis de 8,6 milions d’euros de cara a 2021, així com 26,9 milions d’euros d’inversió. El consell plenari de l’entitat, presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha aprovat els comptes previstos per al pròxim exercici, en els quals també es vaticina un increment del 2,3% de l’import net de la xifra de negoci, fins a arribar als 56 milions d’euros. D’aquesta manera, eleva les seves xifres en comparació a les del present exercici. Durant la sessió, el delegat especial de l’Estat en el Consorci, Pere Navarro, ha reafirmat l’aposta de la institució per la nova economia i la indústria 4.0 en el nou any.

En aquest sentit, al primer trimestre de 2021 està prevista la inauguració de la primera fase del hub tecnològic DFactory, amb un total de 17.000 metres quadrats. “El polígon de la Zona Franca de Barcelona es convertirà en un recinte de referència mundial per a la nova indústria, atraient des de multinacionals fins a startups que vulguin aprofitar el potencial de la ciutat comtal i les instal·lacions”, ha destacat el Consorci en un comunicat. Així mateix, l’any vinent s’iniciarà la construcció de la segona fase del hub, que ampliarà la seva superfície fins als 100.000 metres quadrats.

La segona edició del BNEW tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre de 2021

Un altre dels projectes clau de la Zona Franca de Barcelona per al pròxim exercici és l’ampliació del 3D Factory Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia en 3D que va ser inaugurada en 2019 i per la qual ja han passat 32 empreses. En aquest sentit, el projecte aspira incubar un total de 100 empreses fins a 2024. A més, una altra de les iniciatives estrella serà la realització de la segona edició del BNEW, que tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre de 2021. “Després de l’èxit de la primera edició, volem continuar contribuint a crear sinergies i generar oportunitats de negoci en un moment clau per a l’impuls de la reactivació econòmica”, ha destacat Navarro.

El Consorci també ha reiterat la seva voluntat d’avançar en el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i promoure la seva aplicació en l’àmbit industrial. En aquest sentit, a més de les iniciatives relacionades amb la sostenibilitat, el Consell de la Dóna de la Zona Franca organitzarà el Barcelona Women Acceleration Week a la primera setmana de març per a crear un espai de reflexió i d’acció per a avançar en l igualtat de gènere, el ODS número cinc.