8 de mayo de 2021 | Actualizado 8:59

Mercabarna inicia tests massius de Covid-19 per als 7.500 treballadors del recinte

Els empresaris hauran de pagar les proves, que es podran realitzar fins al 4 de desembre en dues carpes instal·lades al mercat
Tests de Covid-19 a Mercabarna | Toni Bofill

El mercat majorista de Barcelona, Mercabarna, ha iniciat aquest dilluns, 30 de novembre, una campanya massiva de tests de Covid-19 per als 7.500 treballadors de les 700 empreses de les seves instal·lacions. Es tracta d’una iniciativa liderada amb l’Associació d’Empreses de Mercabarna (Assocome) i el hub de laboratoris MyCovidTest. “La complexitat logística d’aquest espai i la inevitable i intensa interacció social per a complir aquest servei essencial converteix aquesta primera experiència de tests massius en el punt de partida del qual començarà a ser una pràctica habitual al pròxims mesos, per al definitiu control de la pandèmia causada pel virus”, ha destacat Mercabarna.

En aquest sentit, Assocome s’ha implicat activament en la gestió dels tests d’antígens “fins a trobar una fórmula viable per a la seva execució”. Mercabarna ha detallat que “els empresaris assumiran el cost dels tests i organitzaran internament a les seves plantilles per a la realització progressiva d’aquests”. Fins al 4 de desembre, s’instal·laran dues carpes en ubicacions cèntriques del mercat per a realitzar-los, de manera que els treballadors obtindran els resultats en 20 minuts.

Aquesta experiència serà el punt de partida d’una pràctica habitual de cara als pròxims mesos

Per part seva, MyCovidTest compta amb equips mèdics i biòlegs, a més d’un laboratori central especialitzat en diagnòstic molecular amb més de deu anys d’experiència utilitzant tècniques de PCR. En aquest sentit, són experts en programes per a la detecció precoç dels casos i el control dels brots, segons ha detallat Mercabarna. El mercat majorista ha subratllat el “el repte extraordinari” que suposa gestionar des de l’inici de la pandèmia la confluència en el mateix espai dels 7.500 professionals, als quals se’ls sumen els compradors detallistes que acudeixen al recinte per a comprar producte fresc.