23 de enero de 2021 | Actualizado 17:04

El comitè de reindustrialització de Nissan analitza alternatives lligades a la electromobilitat

Ja s'han presentat diversos projectes sobre producció de bateries, assemblatge de vehicles elèctrics i hubs de electromobilitat
Nissan

La comissió de treball formada per a fomentar la reindustrialització de les plantes de Nissan Motor Ibèrica a Barcelona ha rebut ja diversos projectes amb alternatives industrials que permetin mantenir els llocs de treball i l’actual teixit industrial. Avui, 3 de desembre, s’ha celebrat la tercera reunió de la taula telemàtica integrada per la direcció de Nissan, la representació dels treballadors i les administracions públiques. En concret, els projectes en els quals es treballa s’agrupen en tres eixos: plantes de producció de bateries per a proveir al mercat europeu de vehicles elèctrics; assemblatge de vehicles elèctrics; i hub de electromobilitat integrat per diverses empreses. La pròxima taula de la comissió està prevista per al 14 de gener del pròxim any.

Segons explica Nissan, el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha expressat la total disponibilitat de la zona franca per a facilitar la millor opció i tirar endavant els projectes industrials. Per part seva, les quatre organitzacions sindicals que participen a la comissió (Singen-Usoc, CCOO, UGT i CGT) han reiterat la seva voluntat que es prioritzi la maximització els llocs de treball, ha explicat el fabricant d’automòbils. D’altra banda, el 10 de desembre finalitzarà el termini per a la presentació d’ofertes mitjançant la qual es contractarà una empresa externa que assessori tècnicament els treballs del comitè. En aquest sentit, des de l’Administració Pública han assenyalat la seva intenció de resoldre la licitació abans que finalitzi l’any.

En aquest sentit, en les dues primeres reunions d’aquesta comissió s’ha acordat, entre altres, definir reunions mensualment fins a març de 2021, prioritzar projectes industrials que englobin els centres industrials afectats i que maximitzin els llocs de treball. A més, també coincideixen els actors a col·laborar amb l’administració per a accedir al pla de recuperació, transformació i resiliència de l’economia espanyola.