27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48

La CNMC adverteix dels riscos de la fusió de Mooring i Cemesa

L'entitat analitzarà l'operació de totes dues empreses per a estudiar possibles efectes nocius en la venda de serveis d'amarratge i auxiliars
Pixabay

La Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) analitzarà “en profunditat” l’operació de concentració de les dues empreses d’amarratge del port de Barcelona, Mooring i Cemesa. L’entitat ha assenyalat que totes dues companyies “solapen horitzontalment les seves activitats i donen lloc a un únic operador, amb el risc, entre altres, d’un increment dels preus aplicats als clients d’aquest servei”.

En relació a això, des de Mooring han explicat que “hem demanat la sol·licitud de concentració de les dues empreses per la situació actual, no hi ha viabilitat en l’actual situació perquè es mantinguin les empreses després de la baixada de tràfic”. Totes dues companyies han realitzat la sol·licitud fa un parell de setmanes.

Mooring assegura que “no és viable que es mantinguin les dues empreses després de la baixada de tràfic”

La concentració afecta al sector de serveis tècnic-nàutics auxiliars i de busseig professional en l’enclavament portuari barceloní, en el qual Cemesa està actiu. Referent a això, la CNMC ha assenyalat que “poden produir-se efectes nocius derivats de la venda conjunta o vinculada de serveis d’amarrament i serveis auxiliars, amb el conseqüent possible perjudici per als competidors de la ‘joint venture’ en la prestació d’aquests últims”.

Amb l’objectiu d’analitzar aquests riscos, Competència realitzarà l’esmentat estudi en segona fase abans de decidir si aprova o no la concentració. D’aquesta manera, un vegada resolts els seus aspectes confidencials, es publicarà i posarà en coneixement dels agents afectats i del Consell de Consumidors i Usuaris per a presentar, en el seu cas, al·legacions.